Overeenkomst voor Glaspark Leerdam

leerdam • In de kantine van LRC is zaterdagmiddag de overeenkomst voor de realisatie van sportcomplex Glaspark Leerdam ondertekend. LRC Leerdam, Hockey Club Leerdam en korfbalvereniging Ter Leede worden de bespelers van de nieuwe sportaccommodatie.

Na een welkomstwoord van LRC-voorzitter Raf Montezinos voerden drie sprekers het woord. Dat waren wethouder Bart Bruggeman namens de gemeente Leerdam, Ton de Kroon van het adviesbureau R.I.E.T uit Bunnik en directeur Huub Frencken van architectenbureau Frencken/Scholl uit Maastricht. Bruggeman schetste de ontstaansgeschiedenis van het Glaspark en maakte duidelijk wat er - met een literaire verwijzing naar Willem Elsschot - allemaal 'tussen droom en daad' kan liggen.

Uit de verdere toespraken bleek dat de plannen medio 2018 in nauw overleg met de clubs gereed zullen zijn en dat de feitelijke realisatie - opnieuw in samenspraak met de verenigingen - tot in 2019 zal gaan plaatsvinden. De onthulde concepttekeningen laten nog niet de definitieve versie van het Glaspark zien, maar gelden veel meer als het vertrekpunt voor de betrokken verenigingen.

Anton van der Giessen


Bridge Club Beesd

beesd • Leden van de Bridge Club Beesd speelden woensdag 29 november hun wekelijkse onderlinge wedstrijd. De uitslag in lijn A: 1. Anny en Tiny Coppens 61,81%, 2. Jan van der Lingen en Maarten Bults 60,42%, 3. Cilia van den Broek en Nolda Wakkermans 50,00 %. De uitslag in lijn B: 1. Dorine de Groot en Johan van Lith 66,67%, 2. Anton Gietman en Greet Uijen 60,00%, 3. Janske van de Sande en Mien Versteegh 59,17%.