• Genevieve van der Lek scoorde punten voor WHV.
• Genevieve van der Lek scoorde punten voor WHV. Foto: Aangeleverd

Dames WHV pakken twee punten

asperen • De dames van WHV verloren zaterdag de spannende vijfsetter tegen Next Volley Dordrecht met 2-3.

Coach Niels Reder was tevreden met de twee punten die het team zo veroverde. De gasten staat vijfde op de ranglijst en kwamen naar Asperen om de volle vijf punten te halen en aansluiting te vinden bij de top. In de eerste set nam WHV echter brutaal de leiding. Door met veel druk te serveren, wist de ploeg enkele aanvallers van Dordrecht uit te schakelen. Halverwege de set kreeg WHV moeite met de service van Next Volley, waardoor de stand gelijk kwam: 15-15. Een time-out van coach Niels Reder zette het team op scherp en met hetzelfde goede spel als in het begin van het duel maakte WHV de set af: 25-17. De tweede set stond in schril contrast met de eerste. Vanaf het eerste punt liep WHV achter de feiten aan en had geen antwoord op de service van Dordrecht. Halverwege de set vond WHV het ritme terug, maar dat was te laat om de set naar zich toe te trekken. In de verwachting dat er lering getrokken was uit de tweede set, liet het massaal opgekomen publiek in sporthal De Wiel zich horen. WHV speelde met meer risico, maar de verdediging van Dordrecht wist desondanks veel ballen eruit te lopen: 18-25. In de vierde set kwam WHV goed terug. Genevieve van der Lek, nota bene speelster uit de B-jeugd, toonde deze wedstrijd haar meerwaarde als passer/loper. Ze scoorde diverse punten door de blokkering van Dordrecht slim te omzeilen. WHV won deze set met 25-18. In de beslissende vijfde set ging het tot de tien gelijk op. Daarna maakte WHV enkele foutjes, zodat de set én de winst naar Dordrecht gingen. Pas in januari 2018 komt WHV weer in actie.