• De heren van WHV (hier op archieffoto) hielden de punten in eigen huis.
• De heren van WHV (hier op archieffoto) hielden de punten in eigen huis. Foto: Aangeleverd

Eenvoudige thuiszege heren WHV

asperen • Ondanks personele problemen beleefden de heren van WHV afgelopen zaterdag een gemakkelijke middag. In eigen huis ontvingen de volleybalmannen hekkensluiter Volley2B uit Bergschenhoek: 4-0.

Alleen in de eerste en laatste set konden de bezoekers enigszins bijblijven. Door de ruime overwinning blijft WHV bovenin meedraaien. De komende twee weken kan het team laten zien hoe sterk het echt is: er wachten een paar lastige wedstrijden.

Geblesseerd

Coach John Kemp moest samen met Niels Reder creatief zijn, afgelopen zaterdag. Maar liefst twee basisspelers van de toch al niet brede selectie haakten geblesseerd af. Zowel diagonaalspeler René Roth als middenman Brian van de Plassche konden niet spelen vanwege respectievelijk rug- en knieproblemen. Een flinke aderlating dus. En zo verhuisde aanvoerder Stefan Arp noodgedwongen naar de middenpositie en vulde de jonge Josias Dankers uit het tweede de diagonaalpositie in.

Organisatie

Hoewel het in de eerste set even zoeken was naar de organisatie in het veld, kwam WHV niet echt in de problemen. Mede dankzij voldoende servicedruk en het sterke spel van Joeri van Wijk had de ploeg continu een kleine voorsprong die niet meer werd weggegeven: 25-20. Ook Josias Dankers vulde zijn rol prima in. De tweede en derde set liep WHV volledig over de tegenstander heen met 25-12 en 25-14. Volley2B had weinig grip op de service van WHV en kwam nauwelijks toe aan aanvallen.

Soepel

Bij de Asperense mannen liep het echter soepel. De passing en verdediging waren prima op orde, zodat spelverdeler Wayne Hol met grote regelmaat Stefan Arp en Wildrik van de Plassche met snelle middenballen kon laten scoren. En daar hadden de mannen van Volley2B geen antwoord op. In de vierde set liet WHV de teugels vieren. De concentratie zakte wat weg en er slopen af en toe kleine slordigheden in het spel. Toch kwam de thuisploeg geen moment in de problemen. Volley2B was simpelweg niet bij machte om WHV het vuur na aan de schenen te leggen. Daarvoor maakten ze te veel fouten: 25-20.

En zo bleven alle punten in Asperen, waarmee WHV vooralsnog naar de tweede plek klimt. Wel met de kanttekening dat er twee ploegen zijn met minder verliespunten, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

De komende weken moet blijken of de ploeg zich op deze plek kan handhaven. Komende zaterdag gaat WHV op bezoek bij koploper Next Volley Dordrecht. En de week erna sluit de ploeg de eerste helft van de competitie af tegen de huidige nummer vier van de ranglijst. Twee belangrijke wedstrijden waarbij de ploeg hopelijk weer kan beschikken over een fitte selectie.