• Kinderen leren door de schoonsteen te kruipen.
• Kinderen leren door de schoonsteen te kruipen. Foto: Barthe Kool

Pietenschool op het Heerenlanden

leerdam • Ruim vijfhonderd kinderen uit groep 1 en 2 van de basisscholen uit de regio hebben onlangs meegedaan aan de Pietenschool op het Heerenlanden College.

Nadat Sinterklaas vrolijk was binnengehaald op de school, zagen de kinderen eerst in een voorstelling een aantal Pieten aan het werk dat zijn taak niet goed uitvoerde. Deze Pieten hadden eigenlijk geen idee wat een goede Piet zoal moet kunnen. Vervolgens mochten de kinderen onder leiding van goed gekwalificeerd pieten oefenen in de verschillende taken van een piet. Hiervoor was een echte 'pietenoefenzaal' ingericht. De kinderen oefenden bijvoorbeeld in: pakjes netjes opstapelen, over de daken lopen, door de een schoorsteen klauteren, pakjes door een schoorsteen laten vallen en pepernoten strooien.

Ruim vijfhonderd kinderen uit basisscholen uit de regio bezochten vorige week maandag en dinsdag de Pietenschool, op maandag waren dat: de Prinses Wilhelminaschool uit Lexmond, School met de Bijbel uit Hei- en Boeicop, cbs De Open Poort uit Asperen, De Hobbitstee uit Leerdam, De Schatkist uit Herwijnen en de Koningin Wilhelminaschool uit Leerdam. En dag erna kwamen kinderen van obs De Sterrenkijker uit Leerdam, Floris Radewijnszschool uit Leerdam, cbs Julianaschool uit Leerdam, Het Kompas uit Lexmond, cbs De Klimop uit Leerdam en cbs School met de Bijbel uit Herwijnen. Voor veel kinderen was het hoogtepunt wel een ontmoeting met de sint.

De Pietenschool voor groep 1 en groep 2 is een onderwijskundig programma op het Heerenlanden van de docent techniek, de docent theater, de docent sport en een aantal leerlingen.