Man aangehouden met harddrugs

herwijnen • In de Wilgenlaan in Herwijnen is donderdag een 26-jarige man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs en het in bezit hebben van harddrugs. Een arts heeft bij de verdachte bloed afgenomen. Het bloedmonster zal bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nader worden onderzocht. Hieruit moet blijken of de wettelijke norm in het kader van de Wegenverkeerswet is overtreden. Voor het in het bezit hebben van de harddrugs zal de verdachte vrijdag worden gehoord door de recherche.


27-jarige overleden na ongeluk

schoonrewoerd • Een 27-jarige man uit Rhenoy is donderdagavond overleden na een ongeval op de Overboeicop in Schoonrewoerd. Specialisten van de politie stellen een onderzoek in naar de exacte toedracht. De 27-jarige man reed rond 23:00 uur in een bestelbus over de Overboeicop in Schoonrewoerd. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en belandde tegen een boom. Het slachtoffer raakte zeer ernstig gewond. Brandweerlieden en ambulancepersoneel haalden het slachtoffer uit de bus. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.


Nieuwjaarsrecepte Neerijnen

neerijnen • Gemeente Neerijnen houdt maandag 8 januari haar nieuwjaarsreceptie, locatie is Stroomhuis Neerijnen. De deuren staan vanaf 19:30 uur open, burgemeester Harry de Vries geeft zijn speech om 20:00 uur.