• Fruitmasters deelde appels uit.
• Fruitmasters deelde appels uit. Foto: gemeente geldermalsen

Schaatsles op het landgoed

geldermalsen • Ongeveer duizend basisschoolleerlingen van negen scholen uit Geldermalsen waren deze week te vinden op de tijdelijke ijsbaan van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

De gemeente Geldermalsen nodigde in samenwerking met het landgoed alle basisscholen in de gemeente uit voor een 'schaatsles'. De gemeente organiseerde deze actie in het kader van de actie 'Jongeren op gezond gewicht' (JOGG). De scholen bezochten de schaatsbaan op twee ochtenden. Een professionele trainer bracht de schoolkinderen schaatstechnieken bij. 's Middags huurde de gemeente de baan af voor statushouders en mensen met een kleine beurs.

JOGG is een project van de gemeente Geldermalsen. De gemeente wil jongeren stimuleren om meer te sporten en bewegen om overgewicht tegen te gaan. Naast voldoende bewegen is ook gezonde voeding een belangrijk thema. Alle kinderen kregen daarom een appel. Fruitmasters stelde hiervoor duizend appels gratis beschikbaar. Komend jaar biedt de gemeente weer allerlei activiteiten aan op het gebied van sport en bewegen voor jongeren. De gemeente bood ook statushouders en inwoners met een kleine beurs de gelegenheid om van de ijsbaan gebruik te maken. In samenwerking met de stichting 'Integreren doe je samen!' konden deze inwoners op dinsdag- en donderdagmiddag kennismaken met het ijs.

De ijsbaan is aangelegd vanwege de jaarlijkse Kerstfair van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt die deze keer van donderdag 7 tot en met zondag 10 december plaatsvindt.