Asperen wint weer

zwijndrecht • Asperen pakte op bezoek bij Groote Lindt drie belangrijke punten. Trainer Ton Blom was in zijn nopjes met de 1-3 zege van zijn ploeg. "Een prima wedstrijd van ons. We hebben verdiend gewonnen", zei Blom. "Het was hard nodig ook en de uitslagen van de concurrentie zijn deze week ook een keer gunstig." Zowel bij 0-0 als bij een 0-1 stand mocht Asperen zijn doelman Dennis Rooijackers bedanken toen hij twee keer een uitstekende redding verrichte. Tom Maddison tekende voor zowel de 0-1 in de eerste helft, na een goede actie van Carlo van Santen, als voor de 0-2 in de tweede helft. Die tweede treffer van Maddison betekende nog niet de beslissing, want Marcel van Hemert scoorde ongelukkig in eigen doel: 1-2. Ver in blessuretijd maakte Gerard Breider de 1-3. "Die had eerder mogen vallen", vond Blom die complimenten had voor middenvelder Nicky van der Zijden. "Verdedigend was hij overal aanwezig en ook aanvallend liet hij prima dingen zien."


Floris Kool schiet met scherp

hei- en boeicop • In de onderste regionen van de westelijke derde klasse D verschafte HSSC'61 zichzelf de nodige lucht door met 0-3 te winnen bij hekkensluiter Kockengen. Drie treffers van scherpschutter Floris Kool bezorgden de ploeg van trainer Gerrit Molenaar de derde zege van het seizoen. Eigenlijk was HSSC'61 het gehele duel de bovenliggende ploeg. De oranje-zwarten creëerden daarbij ook voldoende kansen, maar merkten niettemin ook te vaak op dat de eindpass net niet zuiver genoeg was. "En daar was ik in de rust best pissig over", blikte Molenaar terug. "We lieten Kockengen in leven door onze mogelijkheden niet te benutten." Kool dacht daar in het restant van het tweede bedrijf anders over door zijn hattrick te completeren en de eindstand op 0-3 te bepalen.

Molenaar: "De komende weken treffen we SC Everstein en FC Driebergen, dus we kunnen goede zaken gaan doen. Een overwinning is altijd het beste medicijn, maar één zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer. Desondanks hebben wij wel vertrouwen getankt voor de derby met Everstein, volgende week."


SVS'65 blijft steken op gelijkspel

meteren • SVS'65 pakte bij hekkensluiter MVV'58 een puntje. Trainer Henk Donga kon daar wel mee leven: "Dat was wel de juiste verhouding. Beide ploegen hadden voorin weinig stootkracht." De eindstand was in de rust al bereikt. Mark Baegen scoorde ongelukkig de 1-0 in eigen doel. Bram Pons tekende voor de gelijkmaker. Over het spel van zijn ploeg was Donga minder te spreken. "Het was allemaal veel te gehaast. Veel rennen en vliegen en weinig rust."


Leerdam Sport onderuit bij IFC

hendrik-ido-ambacht • Leerdam Sport bleef ook bij IFC met lege handen achter: 2-0. Na de drie rode kaarten van een week eerder kampten de Leerdammers met de nodige schorsingen. Trainer Gerrie Schaap wilde dat niet als excuus gebruiken. "Daarmee doe je de jongens die wel spelen tekort. We kijken wie we hebben en daar maken we een strijdplan voor." Het pakte niet goed uit voor de Leerdammers. "Ik heb hun trainer na afloop bedankt dat ze het bij 2-0 hebben gehouden. We kregen de ene aanval na de andere tegen", aldus Schaap.