• Arbiter Sjarco van den Bergen staakte het duel LRC-Sliedrecht in de rust.
• Arbiter Sjarco van den Bergen staakte het duel LRC-Sliedrecht in de rust. Foto: Jeroen de Bruin

Arbiter staakt LRC-Sliedrecht halverwege de wedstrijd

leerdam • De Zeeuwse scheidsrechter Sjarco van den Bergen greep zaterdag in Leerdam de hoofdrol. Bij een 0-0 stand staakte hij in de pauze de wedstrijd LRC-Sliedrecht.

Zes minuten voor rust had hij na een rode kaart voor Ali Yilmaz al een afkoelingsperiode van ruim een kwartier ingelast. De resterende minuten van de eerste helft liet de scheidsrechter nog gewoon afwerken, maar daarna voelde hij zich niet goed meer in staat het duel verder te fluiten. LRC en Sliedrecht speelden een sportief duel, waarin tot de 39e minuut niks vervelends gebeurde.

LRC verwachtte toen een fluitsignaal voor buitenspel, maar in plaats daarvan gaf de arbiter op de rand van het strafschopgebied Sliedrecht een vrije trap wegens hands. Het commentaar van LRC'er Ali Yilmaz op die beslissing werd direct met een rode kaart bestraft. LRC wond zich daarover op, vervolgens staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Hij wilde het na een afkoelingsperiode van ruim een kwartier nog één keer proberen en verwees daarbij ook LRC-trainer Koen Janssen vanwege diens eerdere gedrag buiten de lijnen. In dat restant van de eerste helft gebeurde niks vervelends meer, maar tijdens de reglementaire pauze besloot Van den Bergen er toch mee te stoppen omdat hij zich er naar eigen zeggen 'toch niet goed bij voelde'. Meermalen refereerde hij daarbij aan de wedstrijd DUNO-WNC die hij eind oktober - ook al na een afkoelingsperiode - wél liet uitspelen, maar waarover hij zei achteraf spijt te hebben.

Voor rust vielen er geen goals. LRC begon veelbelovend, maar dat duurde slechts kort. Ansu Camara kon niet bij een voorzet van Ali Yilmaz. Sliedrecht stelde er pogingen van Danny van Laarhoven en Dennis Verhoef tegenover. Geleidelijk werden de gasten dreigender. Dennis Verhoef werd na twintig minuten in de diepte gelanceerd en kreeg een vrije kans, maar via LRC-keeper Thijs Janssen mikte hij in het zijnet. Luciano van Harlingen bood de gasten een nieuwe mogelijkheid, doch het schot van Sjoerd van der Waal was te slap. Behoudens een poging van Ali Yilmaz ver naast, liet LRC offensief weinig zien. De thuisclub bofte dat het in de matige eerste helft 0-0 bleef. Na een vlotte Sliedrecht-aanval kopte Luciano van Harlingen naast. Vier minuten later vond de arbiter het tijd voor een afkoelingsperiode. De hervatting na die afkoelingsperiode was een vrije trap van Sjoerd van der Waal. Het schot ging hoog over. In de 41e minuut kreeg Sliedrecht tegen het LRC-tiental nog een prima kans, maar Danny van Laarhoven faalde en stuitte op doelman Thijs Janssen. Met een kopbal van Sliedrecht-verdediger Bas van Stokkom kwam het einde van de eerste helft. Meer kreeg het publiek niet te zien, want scheidsrechter Sjarco van den Bergen wilde niet verder fluiten.