Bibliotheek zoekt voorlezers

leerdam • Bibliotheek Leerdam start binnenkort met het project VoorleesExpress, dit is een landelijk project waarbij kinderen van twee tot acht jaar met een taalachterstand twintig weken lang worden voorgelezen door een vrijwillige voorlezer. De vrijwilliger komt één uur per week bij het gezin thuis om de kinderen te helpen bij de taalontwikkeling. Ouders kunnen zich hiervoor vrijwillig aanmelden en zijn dus gemotiveerd om de taalachterstand bij hun kinderen weg te werken. Bibliotheek Leerdam zoekt voor dit project nog vrijwilligers, aanmelden kan via voorleesexpressleerdam@gmail.com.


Mantelzorgsalon over de feestdagen

est • Welzijn West Betuwe organiseert donderdag 7 december in Dorpshuis Est een mantelzorgbijeenkomst over zingeving rond de feestdagen. Deze avond is voor alle mantelzorgers uit de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Christien van Harten gaat deze avond met mantelzorgers in gesprek over de betekenis van de maand december en hoe mantelzorgers in deze tijd rekening kunnen houden met hun eigen behoeftes en wensen. De avond is gratis toegankelijk. Aanvang is 19:30 uur. Aanmelden kan bij Monique van Eijndhoven via mvaneijndhoven@welzijwestbetuwe.nl of 0418-652371.


Boek op Bezoek in Geldermalsen

geldermalsen • Welzijn West Betuwe en Bibliotheek Rivierenland slaan met het project Boek op Bezoek in gemeente Geldermalsen de handen ineen. Boek op Bezoek introduceert het voorleesritueel bij taalarme gezinnen met één of meerdere kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Voorleesvrijwilligers helpen ouders om het voorlezen zelf op te gaan pakken door kinderen en hun ouders te laten wennen aan boeken, verhalen en lezen. De taalontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd en het plezier in lezen en voorlezen met kinderen wordt zichtbaar. Voor de voorleesvrijwilligers is er woensdag 13 december een training 'Interactief voorlezen' in Bibliotheek Geldermalsen. Meer informatie is te vinden op de onderstaande website.

q www.boek-op-bezoek.nl