• Loes van Ruijven speldt de onderscheiding op.
• Loes van Ruijven speldt de onderscheiding op. Foto: gemeente Lingewaal

Lintje voor Aart Keijzer

27 nov 2017, 16:50

asperen • Aart Keijzer uit Heukelum werd tijdens de jaarlijkse brandweeravond in Asperen vrijdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Loes van Ruijven reikte het lintje uit aan de brandweerman.

Keijzer kreeg de onderscheiding voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio. Hij verrichtte sinds oktober 1991 tot heden onafgebroken vrijwilligerswerkzaamheden bij de brandweer. Aart Keijzer vervulde zijn taak in de functie van hoofdbrandwacht. Naast zijn reguliere brandweeractiviteiten neemt hij altijd deel aan extra activiteiten, zoals wedstrijden, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken. Met de koninklijke onderscheiding is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Tijdens de brandweeravond werden er ook meerder diploma's uitgereikt, bovendien werd er afscheid genomen van drie vrijwilligers. Voor Johan Zuidam die na negentien jaar afscheid nam was er een afscheidspenning. Tevens werd er afscheid genomen van Cornelis van Zandwijk na negen jaar trouwe brandweerdienst. Johnny van Krieken, Harm van den Bergh en Rob Dorré-de Groot werden juist welkom geheten tijdens de jaaravond, zij komen in december bij het korps van Lingewaal.

Teamleider Ad van Wingerden vermeldde in zijn toespraak dat 2017 een drukker jaar is geweest dan voorgaande jaren, tot nu toe 118 uitrukken. Opvallend dit jaar is wederom het grote aantal hulp- en dienstverleningen: 62 stuks, voor brand vijftig keer en zes keer voor een aed-inzet.