Waterpoloheren winnen in matige wedstrijd

27 nov 2017, 22:21

oosterhout • In Oosterhout speelde De Linge/PCG tegen hekkensluiter De Warande niet de eenvoudige wedstrijd die misschien verwacht werd. Kans op kans werd gemist, maar er werd uiteindelijk wel met 7-11 gewonnen.

Vanaf de eerste minuten speelde de Gorcums-Leerdamse combinatie met te weinig overtuigingskracht. Het spel oogde soms wat plichtmatig. Kansen werden desondanks in groten getale gecreëerd.

Slordigheid

Door slordigheid in de afronding kwam de ploeg van coaches Visser en Gerdes echter nooit op een ruime voorsprong. Aan het eind van de derde periode dreigde het zelfs nog even spannend te worden. De Warande naderde de Linge/PCG tot één doelpunt. In de laatste seconde van deze periode maakte Rimmer Genee echter een wondergoal door vanaf de eigen vijfmeter de bal in de kruising te schieten (6-8). In de laatste periode kon de wedstrijd rustig worden uitgespeeld, waardoor er een passend afscheid was voor Robbert van Gool. Na 11,5 jaar trouwe dienst in heren 1 zwaait hij af, omdat hij naar Barcelona gaat verhuizen.

De volgende competitiewedstrijd is op 9 december in het Leerdamse Berenschot om 13:15 uur tegen koploper ZV Haerlem. Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Rimmer Genee 3, Tjerk Noorduyn 3, Victor Visser 2, Chiel den Otter, Robbert Van Gool en Menno Cloostermans allen 1 treffer.