woensdag 29 november

28 nov 2017, 10:28

LingeFilm: 'Wakefield'
20:00, Geldermalsen, mfc De Pluk. De LingeFilm kunnen mensen kijken naar de film 'Wakefield'. Een film over het verlangen om opnieuw te beginnen. Howard Wakefield besluit in een opwelling om zijn leven - dat in eerste instantie perfect lijkt - achter zich te laten en verschuilt zich in de zolder boven zijn eigen garage. Daar bespiedt hij zijn vrouw en kinderen en analyseert zijn verleden en denkt na over zijn toekomst. Langzamerhand verloedert Howard in zijn eigen garage. Lijdt hij aan een midlifecrisis of aan een depressie? Slaagt hij erin om een oplossing te vinden voor de situatie waarin hij zichzelf heeft gestort?

donderdag 30 november

Dialezing
19:30, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Johan van der Wielen houdt op uitnodiging van natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden een dialezing onder de noemer 'Op avontuur door Nederland'. Van der Wielen is professioneel natuurfotograaf, die zich gespecialiseerd heeft in landschapsfotografie, sfeerbeelden en nachtfotografie. De zaal gaat open om 19:30 uur, de avond begint om 20:00 uur. Entree is gratis, wel er is een verloting om uit de kosten te komen.

vrijdag 1 december

Mama Café
10:00-12:00, Leerdam, Bibliotheek Leerdam. Het Mama Café in Leerdam gaat deze maand over het thema 'Ontspannen in december'. Alle moeders en vaders in en om Leerdam zijn uitgenodigd, kinderen zijn natuurlijk ook welkom.

Sinterklaasfeest
18:00-19:30, Leerdam, wijkcentrum West-End. Wijkvereniging West-End organiseert een sinterklaasfeest voor kinderen tot en met 7 jaar. De kinderen mogen bij binnenkomst hun schoenen zetten in de hal van wijkcentrum (met een briefje met de naam van het kind erop). Iedereen is welkom, het feest is voor alle kinderen uit de wijk West. Het sinterklaasfeest is van 18:00 tot 19:30 uur.

zaterdag 2 december

LingeFilm: 'Tulip Fever'
20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. 'Tulip Fever' is te zien bij LingeFilm. Deze Engelstalige film van regisseur Justin Chadwick speelt zich af in het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Een tijd waar tulpen meer waard zijn dan goud. In dit bijna sprookjesachtige liefdesverhaal wordt vanuit het weeshuis het beeldschone weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) uitgehuwelijkt aan de steenrijke tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz). De ellende voor hem begint als het echtpaar een huwelijksportret laat schilderen door de getalenteerde, jonge schilder Jan de Loos (Dane DeHaan). Met prachtige beelden wordt hierbij in de film een eerbetoon gebracht aan de Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Schilder en model worden op slag verliefd. Gedreven door passie, verzinnen de twee een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de riskante tulpenmarkt en alles op het spel zetten.

maandag 4 december

Buurtontmoetingsplek (Bop)
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. Bij de Buurtontmoetingsplek (Bop) in Asperen is Sinterklaas deze keer te gast. Iedereen is welkom tussen 10:15 en 11:45 uur.

woensdag 6 december

Inloopmiddag Seniorweb
Elke woensdagmiddag tussen 14:00-15:30 kunt u langskomen om geholpen te worden bij problemen of vragen bij het gebruik van uw computer of tablet. Wij kunnen ook gratis een APK-PC diagnose uitvoeren om uw computer te beoordelen. Adres: Noorderberg, Noordwal 91a, 4141BK Leerdam

Voorleesuurtje
15:00-16:00, Leerdam, Bibliotheek Leerdam. Wekelijkse voorleesuurtje van 15:00 tot 16:00 in Bibliotheek Leerdam.

Over Mien Ruys
20:00, Geldermalsen, mfc De Pluk. Monique Bruins Slot van Groei & Bloei, afdeling West Betuwe geeft een lezing met als thema: 'Over de Tuinen van Mien Ruys en haar biografie'. De lezing vindt plaats in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland en gaat over de beroemde tuinarchitect Mien Ruys, over wie een biografie is verschenen. Entree is voor niet-leden 3 euro, leden van Groei & Bloei hebben gratis entree.

donderdag 7 december

Open eettafel in Tuil
11:00, Tuil, Dorpshuis Tuil. Alle 55plussers uit gemeente Neerijnen kunnen weer aanschuiven in Dorpshuis Tuil voor een open eettafel. De ontvangst is om 11:00 uur, de maaltijd wordt om 12:00 uur geserveerd. Deze keer staat er een sinterklaasbuffet op het menu. Deelname kost tien euro per persoon. Opgeven kan tot en met maandag bij R. van Willigen via 0418-591957 of Riki Wijtmans via 0418-592233.

Inzameling
19:30, Waardenburg, De Oude School. Inzameling voor de kerkmarkt van juni volgend jaar. Tussen 19:30 en 20:30 uur zijn alle bruikbare spullen welkom. Ook oud ijzer mag gebracht worden. Niet welkom: grote meubelstukken, orgels, matrassen en beddengoed. De opbrengst van de kerkmarkt en het verkoop van oud ijzer is bestemd voor de kerkgebouwen van de hervormde gemeente van Waardenburg en Neerijnen.

zaterdag 9 december

Verkoping
10:00-16:00, Leerdam, oude Koningin Emmahuis. Boekenmarkt Leerdam houdt een verkoping van oliebollen en appelbeignets. De opbrengst is voor stichting African Hands. Vooraf bestellen kan via boekenmarktleerdam@gmail.com of via de website. Ophalen kan van 10:00 tot 16:00 uur in het oude Koningin Emmahuis. Tevens is er dan weer boekenverkoop. www.boekenmarktleerdam.nl

Eindejaarsfeest
13:30-16:30, Leerdam, West-End. Thuis in Leerdam sluit een succesvol jaar af met eindejaarsfeest. Het platform Thuis in Leerdam organiseerde dit jaar verschillende evenementen met als doel 'nieuwe' Leerdammers in contact te brengen met 'oude' Leerdammers. Het eindejaarsfeest vindt plaats in West-End aan de P.M. van Gentstraat 20. Er zijn allerlei hapjes, daarnaast kunnen aanwezigen zich vermaken met oud-Hollandse spelletjes. Tussen 13:30 en 16:30 uur is iedereen welkom.

Veteranencafé
14:00, Leerdam, Het Dak. In Het Dak in Leerdam vindt weer een Veteranencafé plaats, deze keer is luitenant-kolonel Hendrik-Jan van Tilburg uitgenodigd. Hij zet zich al jaren in voor de Nederlandse veteranen en hun thuisfront. Hij doet dit onder meer in zijn functie als beleidsmedewerker veteranen bij het ministerie van Defensie. Ook heeft hij zich ingezet – in zijn eigen tijd – voor het vinden, bereiken en helpen van veteranen die zich niet meer melden bij de hulpverlening.

Christmas Time!
20:30, Leerdam, Stadspodium GO, Dr. C. Voogdlpein 90. Christmas Time! is de ultieme kerstvoorpret: een avondvullende voorstelling vol kerstmuziek én persoonlijke verhalen van vocal group Music Unlimited.
Entree: 12,50 euro. De show is reeds uitverkocht, maar klanten van Peterson herenmode, hart for her, Witgoedspecialist Leerdam en Tweewielercentrum Den Breejen kunnen vrijkaarten winnen.
www.music-unlimited.net.

zondag 10 december

Kerstconcert
14:00, Asperen, De Schildkamp. Song of Joy luidt de kerstperiode in met een middagconcert. Met medewerking van niemand minder dan Ernst Daniël Smid en zangeres Dewi Lopulalan. Entreeprijs is 22,50 euro, inclusief een koffie compleet. Kaarten zijn te koop op de website van Song of Joy of bij Bergwerff Coiffures via 0345-612681.
www.songofjoyleerdam.nl