Sinterklaasfeest in West

28 nov 2017, 08:40

leerdam • Wijkvereniging West-End organiseert vrijdag 1 december een sinterklaasfeest voor kinderen tot en met 7 jaar. De kinderen mogen bij binnenkomst hun schoenen zetten in de hal van wijkcentrum (met een briefje met de naam van het kind erop). Iedereen is welkom, het feest is voor alle kinderen uit de wijk West. Het sinterklaasfeest is van 18:00 tot 19:30 uur.


Bingoavond bij vv Haaften

haaften • Op sportcomplex 't Elzenbos in Haaften vindt vrijdag 8 december een bingoavond plaats. Er zijn allerlei leuke prijzen te winnen, zoals diverse tegoedbonnen van winkels in het dorp. De deuren gaan om 19:30 uur open, er staat gratis koffie en thee voor iedereen klaar. Een bingoboekje kost tien euro. De bingo begint om 20:00 uur.


Oliebollen en appelbeignets

leerdam • Boekenmarkt Leerdam houdt zaterdag 9 december een verkoping van oliebollen en appelbeignets. De opbrengst is voor stichting African Hands. Vooraf bestellen kan via boekenmarktleerdam@gmail.com of via de website. Ophalen kan van 10:00 tot 16:00 uur in het oude Koningin Emmahuis. Tevens is er dan weer boekenverkoop.

q www.boekenmarktleerdam.nl


Expositie in Stroomhuis

neerijnen • Thea Peters (schilderijen), Annemoon Mulder (kleding) en Nelly van der Knaap (gebruikskeramiek) exposeren samen in Stroomhuis Neerijnen tot en met zondag 17 december. Het werk van Thea Peters bestaat uit schilderijen in olieverf en aquarellen op papier, zij laat zich inspireren door de oorsprong van het leven. Dus in haar werken komen vaak organismen, cellenpatronen en weerfsel in de natuur terug. Peters komt uit Est, na haar opleiding aan Academie voor Beeldende Kunsten heeft zij veel kinderboeken en lesmateriaal voor kinderen geïllustreerd. Eind jaren '90 is zij een andere, vrije richting gaan zoeken. Annemoon Mulder is textielontwerper. Zij ontwerpt dessins voor japon- en gordijnstoffen, tapijten en shawls. Met de zeefdruk-techniek bedrukt zij de stoffen, vervolgens maakt zij kleding, gordijnen of andere objecten. De ontwerpen zijn ontleend aan dat wat ze ziet. Het kunnen bloemen, vlinders, vogels of vierkanten en driehoeken zijn. Nelly van der Knaap is autodidact: bij diverse bekende keramisten in binnen- en buitenland heeft zij keramiek- en glazuurlessen gevolgd Zij heeft zich toegelegd op het maken van gebruikskeramiek en werkt vaak met porseleinklei. In haar atelier in Utrecht geeft zij keramiekcursussen en diverse workshops.


Sing-in in Leerdam

leerdam • Comité Sing-in Leerdam organiseert zondag 10 december een sing-in, iedereen met een voorliefde voor Opwekkingsliederen is welkom. Thema is 'Onze Vader', op het programma staan naast Opwekkingsliederen ook liederen van Sela. De sing-in vindt plaats in het gebouw van de Nederlands gereformeerde kerk aan de Hoogstraat en begint om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. Medewerking wordt verleend door de Leerdam Praise Band. Er is geen entree, wel een deurcollecte.