Leerdam Sport loopt rood aan

27 nov 2017, 21:46

leerdam • Opnieuw leek Leerdam Sport op weg naar de eerste zege van het seizoen, maar tegen Groote Lindt gooide de ploeg zijn eigen glazen in. Met uiteindelijk acht man mocht Leerdam Sport blij zijn dat het nog een punt pakte: 2-2.

"Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen", zei trainer Gerrie Schaap. "Een aantal spelers heeft zich echter laten gaan en daarmee het team benadeeld. Met elf man hadden we het potje zeker uitgehaald."

Na de 0-1 ruststand knalde Rumi Sarmiento Huarhua de gelijkmaker in de kruising. Nadat Jordanis Moschatsis een rode kaart kreeg, kwam Leerdam Sport met een man minder nog op voorsprong toen Marko Luksen een strafschop benutte. Met negen man, Wouter Jetses kreeg net als Moschatsis direct rood, moest Leerdam Sport echter toch buigen toen in blessuretijd een van richting veranderde vrije trap binnen viel. Voor aanmerkingen op de leiding kreeg Ray Kant zijn tweede gele kaart. Met acht man kwam Leerdam Sport bij een bal op de lat goed weg, maar het hield stand.

Schaap wilde weinig kwijt over de rode kaarten. "Wat ze deden hoort niet op een voetbalveld thuis. Dat heb ik ze ook verteld. Ik was woedend. Ook de tweede gele kaart van Ray was niet slim. Je mag best wat zeggen tegen een scheidsrechter, maar dat moet je niet herhaaldelijk doen."