BV Leerdam viert 40-jarig jubileum

28 nov 2017, 17:39

leerdam • Basketbal Vereniging Leerdam vierde afgelopen vrijdag in sporthal Berenschot het 40-jarig jubileum. De in 1977 opgerichte vereniging bloeit als nooit te voren. De enorme jeugdafdeling is hier het duidelijkste bewijs van. De jubileumavond ging van start met een toernooi met vele oud-leden en huidige seniorenleden. "Wat een genot was het weer om al die oud-leden bezig te zien met toch wel de meest dynamische sport die er is en alle verhalen uit de oude doos te horen", aldus de organisatoren van het jubileum. "Iedereen genoot zichtbaar van deze avond die werd voortgezet in de kantine van Berenschot." Hier sprak sportwethouder Bart Bruggeman zijn trots uit over de vereniging die in een kleine stad als Leerdam wonderbaarlijk goed presteert. Ook was hij lovend over het nog jonge bestuur van de vereniging. Bruggeman hoopt op 'nog eens veertig jaar basketbal in Leerdam'.

Geurt van Aalst

Geurt van Aalst werd bedankt voor zijn enorme inzet de afgelopen veertig jaar en werd in het zonnetje gezet als BVL-er van het jaar. Geurt - erelid van de vereniging - is al vanaf de oprichting in 1977 lid. Al die jaren toonde hij zich betrokken bij de club, zowel op de voorgrond als coach, als op de achtergrond in diverse commissies. Voor de jeugd van BV Leerdam wordt er op 15 december een ouder-mixtoernooi gehouden, waarbij zowel leden als ouders, familieleden, vriendjes en vriendinnetjes welkom zijn. Dit toernooi wordt 'groots' aangepakt. Ook niet-leden mogen hieraan meedoen. Het mixtoernooi start om 19:30 uur in sportcentrum Berenschot.


Meerkerk lastig voor koploper

meerkerk • Volley Meerkerk'95 heeft koploper VC Velden het vuur na aan de schenen gelegd. De lijstaanvoerder ontsnapte in de vijfde set, waarin de thuisploeg een 13-10 voorsprong verspeelde (13-15). Volley Meerkerk'95 had eerder in de wedstrijd ook al een 2-0 voorsprong in sets genomen.