• Ansu Camara blijft namens LRC tegenstander Michael Soepnel voor.
• Ansu Camara blijft namens LRC tegenstander Michael Soepnel voor. Foto: Jeroen de Bruin

LRC tweede na winst bij WNC

27 nov 2017, 21:55

waardenburg • Dankzij een 2-1 overwinning in de derby bij WNC legde LRC beslag op de tweede plaats in de 1e klasse C. De Leerdammers legden voor rust de basis voor de zege. Een veel sterker LRC liet na de wedstrijd toen al te beslissen.

De 0-2 ruststand was namelijk maar een magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Naast de twee treffers kreeg LRC nog tal van mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Met name enkele voorzetten van rechtsbuiten Ali Yilmaz werden door zijn ploeggenoten niet op waarde geschat. WNC stelde daar slechts een overigens prima kopbal van Vincent Verheul (net naast) tegenover.

Tevreden

Trainer Koen Janssen was uitermate tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. "Misschien wel onze beste eerste helft van dit seizoen. We hebben WNC toen in leven gehouden. Maar gelukkig maken we er nu in ieder geval wél twee, want tegen Woudenberg en GRC'14 begonnen we ook goed, maar maakten we het juist niet af."

WNC-trainer Cor Prein kon alleen maar constateren dat LRC voor rust beter was dan zijn ploeg. "Zeker nadat zij de leiding namen, kwamen ze heel goed in de wedstrijd. We kregen geen vat op het middenveld en LRC kon daardoor prima opbouwen. Wij stonden niet goed en LRC kon zo vaak gevaarlijk worden."

Kruising

Na een kwartier kwam LRC aan de leiding toen Wesley Swets het meest attent was bij een voorzet van Ali Yilmaz. Ansu Camara tekende daarna met een prachtig doelpunt voor de 0-2. Vanuit de draai knalde hij de bal in de verre kruising. Ali Yilmaz schoot kort daarna net over het doel van Arjen Kaasjager. Een schot van linksback Jeffrey Winkelman ging via een been naast het doel.

Doordat het slechts 0-2 stond, hield WNC hoop op een goed resultaat. Dat bleek niet onterecht, want al snel in de tweede helft wankelde LRC. Furkan Cetin en Jeffrey Winkelman konden nog ternauwernood een tegentreffer voorkomen, maar al snel vond WNC de aansluiting. Een voorzet van Verheul werd bij de tweede paal door Aimen Seqqal simpel tot doelpunt gepromoveerd. WNC probeerde daarna nog van alles om de gelijkmaker te forceren, maar LRC hield stand. Ook in de tumultueuze slotfase waarin de overigens sterk spelende Camara aan rood ontsnapte toen een kopstoot-beweging met slechts geel werd afgedaan. "Hoewel het niet zo zwaar was als sommige mensen wilden doen geloven, kun je daar zomaar rood voor krijgen. Een oerdomme actie", oordeelde Janssen.

Gemakzuchtig

Prein vond dat zijn ploeg na rust nog een puntje verdiend had. "Onze eerste en tweede helft was een wereld van verschil. We hebben een paar goede kansen gehad. Zij zijn alleen nog met uitbraken gevaarlijk geweest, maar dat is logisch als je zo ver vooruit speelt." LRC had de wedstrijd inderdaad op slot kunnen gooien, maar ging wat slordig om met de geboden ruimte. Janssen vond de zege van zijn ploeg echter wel terecht. "We begonnen inderdaad wat minder aan de tweede helft, maar dat gemakzuchtige sluipt er bij ons nog wel eens in. Echt in de problemen zijn we toch niet gekomen." Met thuiswedstrijden tegen Sliedrecht en De Merino's en tussendoor een bezoek aan Montfoort heeft LRC nog een pittig programma voor de winterstop. "We moeten proberen bij te blijven en DUNO in zicht te houden", analyseert Janssen.

"Wij worden er in de winter met de terugkeer van Rogier Gerritsen, Bart Barendregt en Rick van Loo een stuk sterker op. Ik denk niet dat veel ploegen dat kunnen zeggen."

Ook WNC wacht met smart op de terugkeer van enkele belangrijke spelers. Spits Willem-Paul van der Heijden staat nog even aan de kant en Bas Smulders raakte vorige week opnieuw geblesseerd, maar hoopt snel weer aan te sluiten. Prein: "Als Van der Heijden terug is, hebben we weer een echte spits en dan kan Vincent Verheul naar de zijkant. Centraal is toch niet echt zijn positie. We missen nu even scorend vermogen."

Maarten van Hoogevest