Leerdamse raad steekt de vlag uit

28 nov 2017, 06:27

leerdam • De gemeenteraad van Leerdam ging donderdagavond unaniem akkoord met een motie om voortaan bij het stadskantoor en in de raadszaal in het Hofje de nationale vlag permanent te tonen.

"Het is belangrijk om dat te doen. Vlaggen heeft een betekenis. De vlag is een nationaal symbool. Vlaggen is een manier om te laten zien dat je bij elkaar hoort", zei Ali Keskin van VHL Lokaal Leerdam, die de motie indiende namens de fracties van VVD, SGP en Fractie Gros. "De vlag is het symbool van eenheid en onafhankelijkheid", vulde VVD-fractieleider André van der Leest aan.

"Het kan geen kwaad om te laten zien dat we staan voor de Nederlandse normen en waarden", aldus Van der Leest die het wel een uitdaging vindt om de motie op een representatieve manier uit te voeren. SGP-er Matteo de Visser: "De SGP is erg vaderlandslievend. Wij zijn voor." CDA-leidster Martine Visser relativeerde de motie een beetje. "We hechten niet zo heel veel waarde aan deze motie. Maar we gaan mee in de waan van de vlag."

CU-voorman Harry Wolting ging ook akkoord, maar pleitte voor een creatieve uitvoering die op de een of andere manier aansluit bij het thema 'Leerdam Glasstad'. Het college gaat kijken op welke manier het voorstel kan worden uitgevoerd.