Bram de Jong exposeert

26 nov 2017, 16:21

leerdam • In de Lingepolikliniek in Leerdam is momenteel een expositie te zien met werk van Bram de Jong. Hij tekent en schildert al meer dan veertig jaar. De Jong is autodidact en schildert een variatie aan onderwerpen. Hij gebruikt frisse kleuren en schildert zijn onderwerpen op een herkenbare wijze met olieverf op doek. Hoewel hij geen onderwerp uit de weg gaat heeft hij een voorliefde voor stads- en dorpsgezichten en onderwerpen die met geschiedenis hebben te maken. Hij bewondert de natuur en probeert die te vast te leggen op doek. Liefhebbers kunnen deze expositie tot eind december bewonderen in deze Rivas-locatie aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam.


Veteranencafé in Het Dak

leerdam • In Het Dak in Leerdam vindt zaterdag 9 december weer een Veteranencafé plaats, deze keer is luitenant-kolonel Hendrik-Jan van Tilburg uitgenodigd. Hij zet zich al jaren in voor de Nederlandse veteranen en hun thuisfront. Hij doet dit onder meer in zijn functie als beleidsmedewerker veteranen bij het ministerie van Defensie. Ook heeft hij zich ingezet – in zijn eigen tijd – voor het vinden, bereiken en helpen van veteranen die zich niet meer melden bij de hulpverlening. De bijeenkomst is van 14:00 tot 16:30 uur.


Eindejaarsfeest Thuis in Leerdam

leerdam • Thuis in Leerdam sluit op zaterdag 9 december een succesvol jaar af met eindejaarsfeest. Het platform Thuis in Leerdam organiseerde dit jaar verschillende evenementen met als doel 'nieuwe' Leerdammers in contact te brengen met 'oude' Leerdammers. Het eindejaarsfeest vindt plaats in West-End aan de P.M. van Gentstraat 20. Er zijn allerlei hapjes, daarnaast kunnen aanwezigen zich vermaken met oud-Hollandse spelletjes. Tussen 13:30 en 16:30 uur is iedereen welkom.


Open eettafel in Tuil

tuil • Alle 55plussers uit gemeente Neerijnen kunnen donderdag 7 december weer aanschuiven in Dorpshuis Tuil voor een open eettafel. De ontvangst is om 11:00 uur, de maaltijd wordt om 12:00 uur geserveerd. Deze keer staat er een sinterklaasbuffet op het menu. Deelname kost tien euro per persoon. Opgeven kan tot en met maandag bij R. van Willigen via 0418-591957 of Riki Wijtmans via 0418-592233.


Kerstmiddag bij West-End

leerdam • Wijkvereniging West-End organiseert vrijdag 15 december een kerstmiddag voor haar leden en donateurs - van 55 jaar en ouder - in het wijkgebouw. De activiteit begint om 17:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur. Deze middag is gratis voor de leden en donateurs van wijkvereniging West-End. Introducees betalen vijf euro entree. De muziek wordt verzorgd door Just For Fun, er is bovendien een gastoptreden van het kinderorkest uit Leerdam onder leiding van Marjan Verdonk. Aanmelden kan tot maandag 4 december bij Rika Holtjer via 0345-615882, Martha Middelkoop via 0345-617050. Of per e-mail info@wijkverenigingwestend.nl ter attentie van Lenie de Pender.

q www.wijkverenigingwestend.nl