• De thuisclub versloeg Soest met 5-0.
• De thuisclub versloeg Soest met 5-0. Foto: Aangeleverd

MB1 verdedigt koppositie met succes

leerdam • De MB1 van de Hockeyclub Leerdam speelde zaterdag haar vierde competitiewedstrijd. Soest werd met 5-0 verslagen.

De meiden moesten thuis aantreden tegen Soest MB2 waarvan in de voorcompetitie nog met 4-1 werd verloren. In de eerste minuut bereikte Anouk van Mourik met een lange pass Annelies van Brakel. Zij scoorde direct 1-0. Na deze sterke start bleven de meiden scherp en er volgden meer kansen. De tegenstander stond zwaar onder druk, maar kreeg toch een kans via een strafcorner. De Leerdamse verdediging bracht uitkomst. Daarna trokken de Leerdammers weer ten aanval: een mooie pass van Annabel Schipper bereikte Emma van de Heiden. Die scoorde de 2-0. Direct daarna trof Belle Lenselink via een mooie loopactie doel: 3-0. Opvallend bij het sterke spel van de thuisclub was dat ook de invalsters Robine de Graaf en Floor Posthumus een prima wedstrijd speelden. Net voor rust kreeg de tegenstander een strafcorner, maar die werd gered door keeper Bodine Price. Ook in de tweede helft had de verdediging met Britt de Heer, Annemarie de Boer en Isa Nijmeijer de aanvalsters van Soest goed onder controle en onderschepten Yara Coenen & Linde Telkamp veel ballen op het middenveld. Uit een strafcorner zorgde Marit de Heer voor 4-0. Hierna kreeg één van de tegenstanders een tijdstraf van twee minuten en daarvan wist de thuisclub te profiteren. Uit een rebound schoorde Annelies van Brakel haar tweede goal en bracht daarmee de 5-0 op het scorebord. De laatste 20 minuten ging het hagelen en regenen. Het eindsignaal kwam dan ook als een verlossing. Door de overwinning bleef de koppositie behouden.