Ondanks matig spel toch punt WHV

den dungen • Het eerste damesteam van WHV uit Asperen speelde zaterdag uit tegen koploper HLB/Van Daal. De thuisclub won met 3-1.

De ploeg uit Den Dungen was op 3 november nog de tegenstander in Asperen. Ook toen hield WHV een puntje aan het duel over. Met de vorige wedstrijd vers in het geheugen, wisten de gasten wat hen te doen stond: hard werken, veel servicedruk geven en variëren in de aanval. In de eerste set bleek dat ook HLB geleerd had van de vorige wedstrijd. Met geplaatste ballen maakten zij het de verdediging van WHV erg lastig. Door moeilijke services hield WHV druk op HLB. De stand ging lang gelijk op. Het was echter onvoldoende voor de setwinst: 25-20 voor HLB. De tweede set stond in schril contrast met de eerste: WHV keek al snel tegen een 9-2 achterstand aan. Het leek erop dat al het kruid in de eerste set verschoten was. Met 25-12 voor HLB was de tweede set snel voorbij. Door een donderpreek van coach Reder werd WHV weer op scherp gezet. Harder werken dan de tegenstander was het devies, en dit gebeurde ook. De middenaanvalsters hielden de blokkering van HLB goed bij zich, waardoor de aanvalsters vrij spel kregen en scoorden. Spelverdeelster Mirjam Steenis speelde bovendien geregeld een verrassende tweede bal door. WHV won zodoende met 22-25 de derde set. De laatste set werd een pittige strijd. WHV nam brutaal de leiding met een goede servicereeks van Jennita Bovenschen. HLB kwam goed terug. Tessa Cluistra – libero bij meisjes A – werd ingebracht om de verdediging te versterken. Toch trok HLB het attractieve gevecht naar zich toe. WHV staat momenteel op de elfde plaats en verkeert in degradatiegevaar. De dames moeten hard aan de slag om dat te voorkomen. Zaterdag 2 december speelt WHV om 17:00 uur in de Wiel tegen Next Volley Dodrecht.