• Kevin Steenbruggen en Sven Bleijenberg in duel.
• Kevin Steenbruggen en Sven Bleijenberg in duel. Foto: Jeroen de Bruin

Herovina buigt na rust toch nog voor koploper NOAD'32

herwijnen • Debutant Herovina heeft het in de derde klasse zwaar. In Herwijnen hield de thuisclub in een matig duel tegen de ongeslagen koploper NOAD'32 uit Wijk en Aalburg overigens nog lang stand.

Tijdens het laatste wedstrijdkwart bezorgden Ruben Bouman en invaller John Pootjes de lijstaanvoerder toch nog een verdiende 0-2 overwinning. Voor Herovina was het al de zesde competitienederlaag. Het doel van Herovina was zaterdag duidelijk: NOAD'32 zo lang mogelijk proberen op 0-0 houden en zo een gelijkspelletje in de wacht slepen. Ook omdat de koploper zelf allerminst overtuigde, ging dat de thuisclub geruime tijd goed af. Herovina-trainer Gert Jan Potters was daarover ook heel duidelijk: "Zelf hebben we vandaag nauwelijks een serieuze kans gehad. We wilden het zo lang mogelijk op 0-0 houden. In de eerste helft ging dat simpel en was er eigenlijk nog niks aan de hand. Na rust kreeg NOAD'32 wel meer mogelijkheden. We hebben hard gestreden, maar waren gewoon niet goed genoeg. Deze 0-2 is een logische uitslag. Met de punten die we vorige week in Nieuwendijk tegen Altena in de slotfase weggaven, heb ik veel meer moeite. Daar hadden we de punten moeten pakken."

Voor rust gebeurde er weinig. Pas na een kwartier loste NOAD'32-spits Remy Schouwenaar het eerste schot. Halverwege de eerste helft leidde een spaarzame vlotte NOAD'32-aanval tot een vrije kans voor Yannick Schuurmans, maar diens schot was te hoog. Na een corner van Yassine Ezzoubaa moest Herovina-back Mark de Joode op zijn eigen doellijn redden. Een vrije trap van Ruben Bouman spatte aan het begin van de extra tijd voor rust uiteen op de vuisten van Herovina-keeper Walter Kornet. Behoudens een verre poging van topscorer Kevin Steenbruggen en een schot van Rick de Joode - na een foute uittrap van keeper Denzel de Wit - liet Herovina aanvallend weinig zien. Met de 0-0 ruststand was de thuisclub content.

Na de pauze drong NOAD'32 feller aan. Zowel bij een kopbal als bij een knal van Remy Schouwenaar redde Herovina's doelman Kornet ten koste van een corner. Een vrije trap van Schouwenaar was te hoog. Een doelpunt van de sterkere bezoekers kon niet uitblijven. Halfweg de tweede helft trof een schot van Ruben Bouman vanaf links inderdaad doel: 0-1. Herovina probeerde nog wat terug te doen, maar Jesse van Vliet schoot over. Een fraaie omhaal van invaller John Pootjes ging voor NOAD'32 nog naast, maar in de 83e minuut had de na rust in de ploeg gekomen invaller wel succes. Uit een voorzet vanaf rechts rondde Pootjes vanaf links af: 0-2. In de slotfase had hij nog vaker kunnen scoren. Hij miste echter drie kansen, ook in de rebound nadat Yannick Schuurmans de paal had getroffen.