Taalcafé weer actief in Leerdam

leerdam • Het Taalcafé is weer actief in Leerdam, elke dinsdag van 13:00 tot 15:00 uur kunnen mensen die het Nederlands onder de knie willen krijgen, terecht in Bibliotheek Leerdam. Aanmelden is niet nodig, belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen. Daarnaast zijn er taalgroepen voor verschillende niveaus in Leerdam te volgen. Meer informatie is op dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur te krijgen bij het Taalpunt in de Leerdamse bibliotheek. Of bij Karin van Gorp via kvangrop@davinci.nl.


Spijk krijgt ook Bop

spijk • Op initiatief van een groep enthousiaste inwoners krijgt Spijk een eigen Buurtontmoetingsplek (Bop) in dorpshuis De Lindehof. De Bop moet uitgroeien tot een laagdrempelige ontmoetingsplek in het dorp. De Bop is iedere eerste en derde dinsdagmiddag van de maand open tussen 13:30 en 16:30 uur. De feestelijke opening is vrijdag 8 december tussen 16:00 en 19:00 uur. De eerste bijeenkomst van de Bop is vervolgens op dinsdag 19 december, dan is er een workshop 'Kerststuk steken', deelname kost 7,50 euro. De workshop begint om 14:00 uur, 's avonds om 19:30 uur vindt de workshop nog een keer plaats. Dit steeds als er een workshop is tijdens de Bop, mensen kunnen om 14:00 uur deelnemen, maar ook 's avonds om 19:30 uur. De Bop organiseert op dinsdagmiddag 2 januari ook een nieuwjaarsmiddag met een hapje en een drankje.


70-jarige Staatsen naar Geldermalsen

geldermalsen • Commissaris van de Koning Clemens Cornielje heeft de 70-jarige Jeroen Staatsen (VVD) per 1 januari 2018 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Geldermalsen. Hij volgt Miranda de Vries op, die per 20 december 2018 werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Etten-Leur. De waarneming zal op 1 januari 2019 stoppen, omdat de gemeente Geldermalsen dan fuseert met de gemeenten Lingewaal en Neerijnen. Staatsen werd in september 2016 waarnemend burgemeester van de gemeente Zevenaar. Hij blijft dat tot 1 januari 2018, wanneer de gemeente Zevenaar fuseert met de gemeente Rijnwaarden. Daarvoor was Staatsen sinds 2006 waarnemend burgemeester en sinds 2007 burgemeester van Voorschoten. In 2006 was hij ook korte tijd waarnemend burgemeester van Teylingen. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Den Helder.


Nieuwe riolering voor Asperen

asperen • Gemeente Lingewaal laat in de Achterstraat tussen de Brugstraat en Nieuwstraat in Asperen een hemelwaterriolering aanleggen, hierbij wordt water dat na bijvoorbeeld een heftige regenbui naar beneden komt, apart afgevoerd van de vuilwaterstroom. Dit zou wateroverlast in de oude kern van Asperen moeten voorkomen. Lingewaal organiseert woensdag 6 december een inloopavond over de aanleg, tussen 19:00 en 20:30 uur zijn mensen welkom.


Van der Staaij in Leerbroek

leerbroek • SGP-leider Kees van der Staaij komt maandag 4 december naar Leerbroek, hij spreekt op een informatie- en debatavond van SGP Zederik over de Week van het Leven'. SGP Vijfheerenlanden maakt deze avond ook haar lijsttrekker bekend. De avond begint om 20:00 uur in De Schakel.