'Light it up' in Geldermalsen

geldermalsen • Fietsverlichtingscampagne 'Light it up' van ROV Oost-Nederland komt dinsdag 28 november naar Geldermalsen, het promotieteam staat dan bij De Lingeborgh van 13:30 tot 16:30 uur.

Tijdens de actie voert het team gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting en daagt ze uit om deel te nemen aan de challenge die bekende vlogger Gio Latooy is gestart. Fietsers waarbij de verlichting op orde is krijgen een lot voor de lichtloterij van de campagne. Is de verlichting kapot en hebben ze zelf geen vervangende verlichting mee, dan krijgen ze ter plekke nieuwe lampjes aangeboden.

Het niet beschikken over werkende fietsverlichting leidt tot gevaarlijke situaties. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20 procent afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Gelukkig zien steeds meer mensen dit in en zorgen voor werkende verlichting. Om fietsers een extra handje te helpen met hun verlichting is ook dit najaar weer een fietsverlichtingscampagne van ROV Oost-Nederland van start gegaan: de 'Light it up!'-campagne.

ROV wil zo veel mogelijk licht verspreiden, maar hoopt ook dat de doelgroep dit onderling doet. 'Light it up!' gaat hier dan ook zowel over het fysieke verspreiden van licht als over het verspreiden van de boodschap: we fietsen met z'n allen met verlichting.

Meer informatie, foto's en uitleg van de challenge is te vinden op de Facebook-pagina GelderlandVeilig of op twitter via @lightitup2017. Jongeren kunnen meedoen met de uitdaging van vlogger Gio door een foto van hoe goed zij te zien zijn in het donker te delen onder de hashtag #Lightitup!. Onder de leukste video's of foto's wordt zelfs een tablet verloot.


q www.facebook.com/gelderlandveilig