• HC Leerdam (hier op archieffoto) bleef ongeslagen.
• HC Leerdam (hier op archieffoto) bleef ongeslagen. Foto: Aangeleverd

Hockeymeiden blijven ongeslagen

leerdam • In het kletsnatte Loenen a/d Vecht speelden de meiden van HCL B1 zaterdag hun derde wedstrijd. Tegen Loenen MHC B2 werd het 2-2.

De vraag vooraf was of de Leerdammers hun koppositie konden behouden tegen Loenen dat op de vijfde plaats stond. Vanaf het begin bleek dat Loenen een sterke ploeg is. De Leerdammers zijn eraan gewend om de tegenstander gelijk onder druk te zetten. Loenen speelde hier goed op in, waardoor HC Leerdam niet in haar spel kon komen. Ondanks de slechte omstandigheden ontspon zich een spannende eerste helft. In de 7e minuut kreeg de thuisclub een grote kans die meteen een doelpunt opleverde. Omdat er een aanvallende fout was gemaakt, werd de treffer afgekeurd. Leerdam kwam beter in haar spel met een aantal gevaarlijke momenten voor de cirkel van de tegenstander. Helaas was de eindpass steeds niet voldoende. In de 17e minuut kon het meegereisde publiek toch de 0-1 vieren. Een mooie aanval door het midden werd met een subtiele tip-in afgemaakt door Marit de Heer. Maar de tegenstander bleef in de wedstrijd: Loenen kwam meer en meer in de buurt van de Leerdamse cirkel. Uit een strafcorner kwam de thuisclub op gelijke hoogte: 1-1. Loenen drukte door. In de 31e minuut belandde de bal via een Leerdamse stick in het eigen doel: ruststand 2-1.

In de tweede helft gingen de Leerdamse meiden op zoek naar de gelijkmaker en de tegenstander werd onder druk gezet. Uit een strafcorner werkte de inlopende Bodine Price met een mooie backhand de 2-2 binnen. Hier bleef het bij. HC Leerdam behield haar ongeslagen status en staat nog altijd eerste in de 2e klasse C.