• WHV (hier op archieffoto) won en verloor afgelopen week.
• WHV (hier op archieffoto) won en verloor afgelopen week. Foto: Aangeleverd

Week vol uitersten voor heren WHV

leerdam • De heren van WHV hebben een wisselvallige week achter de rug. Vorige week woensdag speelde de ploeg nog een uiterst teleurstellende wedstrijd tegen het lager geklasseerde Vollido. Met een 4-0 nederlaag werd WHV huiswaarts gestuurd. Zaterdag revancheerde de ploeg zich uitstekend tegen Volley-Zuid uit Rotterdam. In eigen huis knokte de ploeg zich naar een 4-0 winst.

Door deze resultaten neemt WHV momenteel de derde plek op de ranglijst in. De wedstrijd tegen Vollido uit Hendrik Ido Ambacht was er één om snel te vergeten. WHV kwam veel te gemakzuchtig het veld in, wat vervolgens meedogenloos werd afgestraft door de ervaren tegenstander. De Asperense volleyballers waren overal net een stap te laat. Hierdoor was het spel onzuiver en vielen veel ballen onnodig op de Asperense helft. Overduidelijk een gebrek aan strijd en agressie.

Meer energie

WHV had dus wat goed te maken zaterdag. Ondersteund door het eigen publiek legde de ploeg veel meer energie in hun spel. En hoewel het niveau af en toe even wegzakte, bleef de ploeg knokken. Libero Joost de Jong had de verdediging veel beter staan dan de woensdag ervoor, waardoor er meer lijn in het spel kwam. En in elke fase van de wedstrijd was er wel iemand die opstond om de belangrijke punten binnen te halen.

In de eerste sets werd er veel gescoord via de middenaanvallers Brian en Wildrik van de Plassche en passer-loper Dwight Hol. In de derde set werd een achterstand omgebogen in een voorsprong door prima spel van onder meer Joeri van Wijk. Hij maakte in die fase zowel aanvallend, passend als serverend het verschil. In de vierde set stond aanvoerder Stefan Arp op om de ploeg er doorheen te slepen. En tijdens alle sets was er altijd René Roth op de diagonaal. Zodra de passing even moeizaam ging, kon spelverdeler Wayne Hol de bal altijd kwijt op hem in de wetenschap dat hij er nog wel iets van kon maken. Wayne Hol pakte zelf ook nog zijn punten mee door enkele goede servicereeksen.

Veel sturing

Daarnaast was het coachende duo John Kemp en Niels Reder ook lekker actief. Er kwam veel sturing van de zijlijn om de juiste focus te behouden, op de juiste plekken te serveren en voldoende aanvalsvariatie te brengen. Niels Reder kwam in de vierde set zelfs nog even zelf het veld in om wat rust te brengen in de verdediging. En zo werd duidelijk dat als iedereen vanuit zijn taak speelt met voldoende energie en agressie WHV het iedere tegenstander heel lastig kan maken.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Hajraa op het programma. De Eindhovense studenten staan in de onderste helft van de ranglijst, maar WHV weet inmiddels dat men het zich niet kan permitteren om tegenstanders te onderschatten.