De Linge/PCG verliezen duel in eerste minuten

gorinchem • Het treffen met de Bodegraafse titelkandidaat BZ&PC zou een mooie test zijn voor promovendus De Linge/PCG. De gasten bleken zaterdag echter een maatje te groot: 5-9.

In het Gorcumse Caribabad begon de Linge/PCG niet scherp aan het duel. BZ&PC was uiterst effectief en strafte alle foutjes van de thuisclub genadeloos af. Vanaf de tweede periode vocht de Gorcums-Leerdamse zich terug in de wedstrijd, maar echt dichtbij kwamen ze niet. Het duel eindigde in 5-9.

Binnen twee minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Een reden voor de coaches Visser en Gerdes om een vroege time-out aan te vragen. Deze onderbreking leek de Gorcums-Leerdamse regiocombinatie wel wakker te schudden, want na de time-out voltrok zich een gelijkopgaande wedstrijd.

Beide teams speelden in een zoneverdediging, maar vooral De Linge/PCG had moeite om hier doorheen te komen. Het lukte maar niet om de midvoor te bereiken, waardoor er maar weinig overtalsituaties werden gecreëerd. De doelpunten van de thuisploeg werden dan ook vooral uit de tweede lijn gemaakt, met Victor Visser als uitblinker met drie doelpunten.

Volgende week speelt De Linge/PCG om 16:15 uur in Oosterhout tegen het lager geklasseerde Warande.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Victor Visser 3, Rimmer Genee en Tjerk Noorduyn beiden 1.