Over smaakbeleving en dementie

leerdam • Rivas-koks Niels Bron en Niels Zillig zijn dinsdag 28 november te gast bij het Alzheimer Café in Leerdam. Zij zullen deze avond uitleg geven over eten bij dementie. Vragen die aan bod komen: hoe komt het dat mensen die lijden aan dementie problemen ondervinden met eten en hoe kan je de juiste gerechten kiezen. De organisatie van het Alzheimer Café Leerdam is in handen van Steunpunt Mantelzorg en Rivas, de avond vindt plaats in Lingesteyn en begint om 19:30 uur. De koffie staat klaar vanaf 19:00 uur.


Alzheimer Café over terminale zorg

geldermalsen • Elly Hol-De Bie en Lianne Fust vertellen woensdagavond 29 november tijdens het maandelijkse Alzheimer Café in De Pluk over Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ), afdeling Geldermalsen-Neerijnen. VPTZ werkt met vrijwilligers in de thuissituatie van een palliatieve of terminale patiënt om die steun te bieden die in de laatste levensfase hard nodig is en niet altijd (meer) geboden kan worden door een naaste. Daarnaast ondersteunen de vrijwilligers de mantelzorgers van terminale patiënten die door alle zorg overbelast dreigen te worden. Het Alzheimer Café vindt plaats in mfc De Pluk, inloop is vanaf 19:00 uur, aanvang vanaf 19:30 uur. Toegang is gratis en de koffie staat klaar. Meer informatie is te verkrijgen via 0345- 573688 of alzheimercafegeldermalsen@gmail.com.


Cabaretvoorstelling over Parkinson

tiel • Cabaretier Hans Holtslag is maandagavond 27 november te gast bij het Parkinson Café in Tiel, hij voert de voorstelling 'Trillende tranen' op over zijn eigen ervaringen met de ziekte. Hij heeft namelijk zelf ook de ziekte van Parkinson. Het Parkinson Café in Tiel viert met deze avond haar 2-jarig bestaan. In de pauze zingt het koor Zingen met P voor Plezier en Parkinson. De avond vindt plaats in wijkcentrum Westroyen en begint om 20:00 uur, de deuren staan om 19:30 uur open.


Onderzoek woonomgeving

geldermalsen • Kleurrijk Wonen voert voor de gemeente Geldermalsen een tevredenheidsonderzoek over de woonomgeving uit. Hoe tevreden wonen de inwoners van onze gemeente? De bijbehorende vragenlijst kan nog tot donderdag 30 november ingevuld worden. De link naar het onderzoek staat op onderstaande website. De resultaten worden in februari bekend gemaakt. Met het onderzoek krijgt gemeente Geldermalsen zicht op de resultaten van hun investeringen en activiteiten. Er ontstaat zo een goed, algemeen beeld van de woonomgeving en dat draagt bij aan beleidsontwikkeling. Dit onderzoek wordt periodiek uitgevoerd. De gemeente voert dit onderzoek samen met KleurrijkWonen uit. De steekproefgroep bestaat uit huurders van KleurrijkWonen, woningeigenaren en particuliere huurders in de gemeente.

q geldermalsen.nl/woonomgeving