• Martine Visser wordt koninklijk onderscheiden.
• Martine Visser wordt koninklijk onderscheiden. Foto: Nico van Ganzewinkel

Lintje voor Martine Visser

leerdam • Martine Visser is donderdagmorgen koninklijk onderscheiden. Uit handen van burgemeester Tjerk Bruinsma werd ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Voedselbank Leerdam is een begrip. En dat al 12,5 jaar. Martine Visser is als coördinator de drijvende kracht achter de organisatie. Burgemeester Bruinsma nodigde zichzelf donderdagochtend uit voor een rondleiding. Een prachtige list om het CDA-raadslid op het juiste moment op de goede plaats te krijgen. Visser kreeg het lintje in het bijzijn van onder meer haar kinderen en ouders. De Leerdamse Voedselbank voorziet in een grote behoefte: wekelijks krijgen negentig deelnemers een pakket aangereikt met levensmiddelen. Naast het vullen van monden - en magen – helpt Voedselbank Leerdam haar 'klanten' door budgetcoaches in te schakelen en mensen te helpen op allerhande andere vlakken.

"Al 12,5 jaar levert Voedselbank Leerdam met alle activiteiten een positieve bijdrage aan de maatschappij in het algemeen en de Leerdamse in het bijzonder", schrijft de gemeente als toelichting. "De Voedselbank komt op voor mensen die het moeilijk hebben. Dat is een grondhouding, een mooie, zeer waardevolle houding. Een houding die de burgemeester herkent in Martine. Ook als raadslid is ze altijd betrokken bij de medemens, wil ze een positieve bijdrage leveren en 'opkomen voor hen die het moeilijk hebben'. Martine gebruikt haar rol in het Hofje om mensen bewust te maken, en oog te laten hebben voor de mensen die de wind even niet in de rug hebben. Het is een drive die ze vol vuur uitdraagt. Ze houdt zo, met de groep vrijwilligers, vele gezinnen op de been."