Rumpt bruist dankzij nieuwe commissie

rumpt • Vier keer per jaar iets leuks doen voor de kinderen, en daar het hele dorp bij betrekken. Met die gedachte is een nieuwe activiteitencommissie in Rumpt aan de slag gegaan.

Zes inwoners hebben het roer overgenomen van de speeltuinvereniging, die sterk was uitgedund. Ze maakten hun debuut met de viering van Halloween. "Al jaren gaan de kinderen hier langs de deuren om snoep, dus daar konden we makkelijk bij aanhaken", vertelt Henriëtte Vink, één van de commissieleden. "We wilden het feest graag uitbreiden en hebben een oproep gedaan of mensen hun huis wilden versieren. Daar werd heel enthousiast op gereageerd, compleet met lichteffecten, rookmachines en enge geluiden", lacht Henriëtte.

Oudere inwoners vertelden op verzoek spannende verhalen bij de vuurkorf, toneelvereniging De Spotvogels speelde enge types en de kerk haakte op eigen wijze in op Halloween. Zeker tachtig kinderen genoten van de sfeer.

De volgende evenementen worden een lampionoptocht en paaseieren zoeken. Ook die activiteiten stonden al in de agenda maar worden opgepoetst. Zo wordt de optocht verzet naar de carnavalsperiode, zodat die minder dicht op Halloween zit.

Toppunt belooft de bootcamp te worden in het laatste weekend van augustus. Inclusief overnachting voor de grotere kinderen, dropping en een ontvoering die de kinderen gaan oplossen. Ook hier worden oudere inwoners betrokken, bijvoorbeeld om verhalen over Rumpt in oorlogstijd te vertellen. Diana Cozijnsen, voorzitter van de activiteitencommissie, vertelt: "We hebben een aanvraag gedaan bij het leefbaarheidsfonds. Hopelijk krijgt ons project genoeg stemmen, dan kunnen we materialen aanschaffen die we later ook weer kunnen gebruiken."

Henriëtte: "We hebben hier het Rumpts feest waar met name de volwassenen naar uitkijken. Nu hebben de kinderen ook iets om zich al lang van tevoren op te verheugen. Je kunt wel zeggen 'er is hier niets te doen', maar je kunt ook zelf actie ondernemen."


Janneke Boogaard