Vroege voorsprong helpt Asperen niet

dordrecht • In een wedstrijd die nu al als degradatiekraker bestempeld kan worden, trok Asperen tegen DFC aan het kortste eind. Na een vroege voorsprong ging de ploeg van Ton Blom met 3-2 onderuit. "Wat wij vandaag gepresteerd hebben, is zeer teleurstellend", baalde Blom. "Ik hoop dat we de ondergrens bereikt hebben." Dankzij een doelpunt van Carlo van Santen, na een al dan niet buitenspelsituatie, kwam Asperen op 0-1. Aan de 1-1 van DFC zat eveneens een buitenspellucht. "Dat was zeker buitenspel", vond Blom. "Maar we hebben gewoon terecht verloren. Met rust had het ook 5-1 kunnen staan. Dan hadden we niks te zeggen gehad."

Asperen mocht dus blij zijn dat het halverwege slechts 3-1 stond. Na rust waren er nog kansen op de 3-2. Die kwam er via Pieter Marten Hoekstra uiteindelijk ook nog, maar die treffer viel vlak voor tijd te laat.


Herovina onderuit tegen tiental

nieuwendijk • Herovina leek bij Altena op weg naar drie nu al belangrijke punten. Met nog zes minuten te gaan, stond de ploeg van Gertjan Potters op een 1-2 voorsprong, terwijl Altena toen ook al even met tien man stond. Na het laatste fluitsignaal stond er echter 4-2 op het scorebord. "Dat hebben we over onszelf afgeroepen", vond Potters. "Ten eerste moeten we de kansen die we krijgen afmaken. Dan kom je op 1-3 en is het tegen tien man klaar. Maar we zijn ook veel te ver achteruit gaan lopen. We hadden moeten doordrukken."

Na de 1-0 bepaalde Kevin Steenbruggen met twee treffers de ruststand op 1-2. Kort na de thee kreeg een speler van Altena zijn tweede gele kaart. Herovina leek er met de winst vandoor te gaan, maar in de slotfase scoorde Altena nog drie keer.


SVS'65 houdt stand bij Rhelico

rumpt • SVS'65 won na een slechte serie eindelijk weer eens. De ploeg trok met tien man een 0-1 voorsprong over de streep. Trainer Henk Donga was blij met de punten. "Dat hadden we even nodig. Maar verder waren we vandaag vooral de minst slechte." Rhelico-trainer Olav van Rijkom zag dat zijn ploeg het moeilijk had. "De tegenstander was vandaag vooral mannelijker. Het ging er soms erg hard aan toe. Na twintig minuten moest ik al twee spelers geblesseerd wisselen." De enige treffer van de middag kwam op naam van Jerzy Timmermans. Ruim een halfuur voor tijd kreeg Maikel van Schaften met direct rood een zware straf. Met tien man hielden de gasten echter stand.


Beesd komt tekort tegen SCR

beesd • De rode streep komt steeds dichterbij voor Beesd. De ploeg van Dick Wammes ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen SCR. "Een terechte uitslag. We zaten helemaal niet in de wedstrijd. Het was gewoon slecht van onze kant", vond Wammes. Toch bleef zijn ploeg lang in de wedstrijd. Na de snelle 0-1 duurde het ruim een uur voordat SCR verder uitliep. "Dat kwam vooral doordat zij niet scoorden, maar we hielden best nog zicht op een resultaat." Een grote kans was aan Jarno van de Water niet besteed, waarna de 0-2 de beslissing bleek. "We moeten nu echt weer eens punten gaan pakken, dus zullen we er bij GVV vol tegenaan moeten", besloot Wammes.