Thijmen Gerringa loodst Haaften langs GDC

eethen • Haaften bezet een keurige tweede plek in de 3e klasse D. Op bezoek bij GDC boekte de ploeg een late 2-3 overwinning. Thijmen Gerringa nam alle Haaftense treffers voor zijn rekening.

"Ik had wel verwacht dat we dit seizoen ergens om mee zouden kunnen doen", zei trainer Adrie van Steijn. "Maar dat we al zo snel zo hoog staan, is voor mij ook een verrassing. Maar zo'n tweede plek is hartstikke mooi. Daar worden we blij en vrolijk van."

Van Steijn was vooral ook tevreden dat Haaften een week na de bekerwedstrijd tegen WNC, waarin Haaften pas na strafschoppen werd verslagen, goed aan de wedstrijd begon. "Die wedstrijd was voor ons best een slijtageslag. Dat heeft heel veel energie gekost, maar we zijn de week goed doorgekomen. Dat is altijd afwachten natuurlijk." Haaften speelde in Eethen vooral een prima eerste helft. Thijmen Gerringa maakte toen al twee treffers en dus ging Haaften met een mooie 0-2 voorsprong aan de thee. "Dat had eigenlijk nog wel meer moeten zijn, want we hebben nog best wat kansen gemist ook", zei Van Steijn.

Na rust ging het echter minder bij Haaften. "We vergaten te voetballen en GDC heeft ook een prima ploeg met een aantal goede spelers. Die staan echt te laag op de ranglijst."

Haaften gaf zijn voorsprong uit handen en zag GDC terugkomen tot 2-2. De thuisploeg ging daarna vol voor de winst, maar de punten gingen toch mee naar Haaften. Gerringa bepaalde met zijn derde treffer de eindstand: 2-3. "Thijmen is goed bezig dit seizoen. Vandaag was hij drie keer heel erg scherp. Hij is een goede voetballer met een geweldige persoonlijkheid. Hij kan nog veel beter dan hij nu laat zien", was Van Steijn lovend over zijn jonge aanvaller.