WNC loopt periodetitel mis na nederlaag

ede • WNC miste op bezoek bij DTS in Ede de kans om de eerste periodetitel te pakken. De Waardenburgers verloren met 2-1 en zagen dat Montfoort er met de eerste prijs van het seizoen vandoor ging door DUNO te verslaan.

"Dat maakt het wel extra zuur", vond trainer Cor Prein. "Ik had ook niet verwacht dat Montfoort van DUNO zou winnen, maar we wilden sowieso de tweede plek vasthouden." Dat neemt niet weg dat Prein tevreden is over de seizoensstart van zijn ploeg. "Die is gewoon prima. Alleen is dit resultaat wel even een domper."

Paal

WNC kwam in Ede niet goed voor de dag. "We hadden moeite met het harde kunstgrasveld. In de regen gingen de ballen heel hard, het leken wel raketten. We begonnen niet lekker aan de wedstrijd en dan ga je geforceerd voetballen", vertelde Prein. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong en vlak na rust viel ook de 2-0. WNC ging daarna nog wel op zoek naar een goed resultaat. Bij een vrije trap van Nick Vijlbrief ging de DTS-doelman in de fout en maakte WNC de aansluitingstreffer.

Kort daarna miste Joel Sanaky een grote kans op de 2-2. Hij raakte van dichtbij de paal. "Als we die maken, kunnen we misschien zelfs nog winnen", dacht Prein. "Dat was wel wat teveel van het goede geweest. Het zat er vandaag bij ons niet echt in."

Uitgeschakeld

WNC miste zaterdag opnieuw een aantal belangrijke spelers. Spits Willem-Paul van der Heijden is nog enkele weken uitgeschakeld met een kuitblessure. Vincent Verheul was de hele week ziek en speelde als invaller 35 minuten. "We hadden nog wat jongens die op tachtig procent konden spelen en dat is voor ons gewoon niet genoeg", zei Prein. "Zonde dat dat in zo'n belangrijke wedstrijd zo is. We konden niet helemaal volle bak gaan."