Marko Luksen maakte het eerste doelpunt van Leerdam Sport.
Marko Luksen maakte het eerste doelpunt van Leerdam Sport. Foto: Jeroen de Bruin

Leerdam Sport verliest weer vlak voor tijd

leerdam • Leerdam Sport blijft onderaan. Weer verloor de hekkensluiter na een voorsprong vlak voor tijd. Schelluinen pakte met 2-3 de volle winst in de extra tijd. Al na vijf minuten gaf Paul Luzineau de gasten de leiding: 0-1. Vijf minuten later miste Rowan Vermeulen voor Schelluinen een penalty wegens hands. Vlak voor rust profiteerde Marko Luksen van een slechte uittrap van de keeper: 1-1. Meteen na de thee zette Ray Kant de thuisclub zelfs op een 2-1 voorsprong. De rentree van Luksen en Kant na hun blessures leek dus meteen goed voor de eerste Leerdamse zege, maar de thuisclub drukte niet door. Na een fout van Kees Kerkhof maakte Robin Peursem halfweg na rust zelfs gelijk (2-2) en in de 93e minuut schoot de ver opgerukte linksback Jordy de Groot de bezoekers nog naar 2-3 winst. Zuur voor Leerdam Sport en trainer Gerrie Schaap: "Met 2-2 had ik kunnen leven, maar we missen gogme en zijn niet rigoureus genoeg." Damiën de Jong werd bij Schelluinen vlak voor tijd nog uit het veld gestuurd.