• Stijn Schuller in duel met Willem Looijen.
• Stijn Schuller in duel met Willem Looijen. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum niet opgewassen tegen Nivo Sparta: 0-4

heukelum • Nivo Sparta gaf zijn goede serie tegen Heukelum een passend vervolg. Dankzij een 0-4 overwinning pakte de ploeg dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden.

Heukelum leed voor de tweede wedstrijd op rij een 4-0 nederlaag. "De 0-2 ruststand vond ik nog geflatteerd, de einduitslag is volkomen terecht", vond trainer Marco Verbeek. "Dat we van Nivo verliezen kan gebeuren, maar ik baal dat we er geen echte wedstrijd van hebben kunnen maken."

Heukelum mocht zelfs blij zijn dat het met 0-4 van het veld stapte, hoewel Nivo Sparta de meeste kansen kreeg toen de wedstrijd al beslist was. In de eerste helft was het verschil voetballend nog niet zo groot. Na de voor Heukelum ongelukkige 0-1, Marek Verweij werkte een voorzet van Willem Looijen in eigen doel, kreeg de thuisploeg een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Twee keer Sil van Putten en Marijn Hak vonden echter doelman Ruud de Groot op hun weg.

Tien minuten voor rust won Looijen een kopduel van twee Heukelum-verdedigers en Nivo Sparta kreeg de ruimte om naar 0-2 uit te lopen. Mo Nikbakht haalde de trekker over. Na rust was Nivo Sparta heer en meester op de Vriezenwijk. Heukelum toonde weinig geloof in een goede afloop en mocht blij zijn dat het bij 0-4 bleef. Willem Looijen nam de twee treffers na rust voor zijn rekening.

"In de eerste helft kwamen we redelijk vaak in de buurt van hun doel, maar daar kwamen we tekort om te scoren", zei Verbeek. "En dat hadden we wel nodig om in de wedstrijd te komen."