Proef met gastvrouwen

geldermalsen • Gemeente Geldermalsen zoekt naar manieren om haar dienstverlening te verbeteren en start daarom een proef met gastvrouwen. Deze verwelkomen bezoekers in de hal van het gemeentehuis. De gastvrouwen zijn allemaal ervaren collega's die al jaren bij publiekszaken werken. Voorheen zaten de medewerksters achter de balie of aan de telefoon in het klantencontactcentrum. Nu helpen ze inwoners ook bij de afsprakenzuil, bieden bezoekers een kopje koffie aan, assisteren bij de pasfotoautomaat en nemen pakketjes in ontvangst. Elke ochtend van 08:15 en 12:00 uur is er een gastvrouw aanwezig. Onderdeel van de proef is verder dat de receptiebalie is gesloten, ook in de middag als de gastvrouwen niet aanwezig zijn. Bezoekers kunnen nu 's middags en tijdens de avondopenstelling terecht bij balie 5. Ook gesloten rolluiken in de hal behoren tot het verleden. De gemeente vindt gesloten luiken voor de balies van publiekszaken geen gastvrije indruk geven.


Over biologische landbouw

neerijnen • Stroomhuis Neerijnen organiseert dinsdag 28 november een informatieavond over biologische en biologisch dynamische landbouw. Gerard Brinks, boer en werkbegeleider van zorgboerderij en bakkerij Thedingsweert in Kerk-Avezaath, vertelt hierover. Hij legt onder meer uit wat de biologisch dynamische landbouw doet om milieu- en natuurvriendelijk te produceren. Hij benadrukt ook dat er een grote verscheidenheid is aan bedrijven. De boer, de grond, de omvang en de (sociale) omgeving maken de verschillen. Hij gaat daarnaast in op de belangrijkste kenmerken van de biologische en biologisch dynamische landbouw en laat zien hoe dit op Thedinghsweert in de praktijk vorm krijgt. De avond begint om 20:00 uur, deelname kost vijf euro. Reserveren is niet nodig.

q www.stroomhuisneerijnen.nl


Kerstdiner in Leerdam

leerdam • Het Nationaal Ouderenfonds en Jumbo Supermarkten organiseren door het hele land weer kerstdiners voor eenzame ouderen, ook in Leerdam. In de Lingebolder krijgen vrijdag 22 december Leerdamse senioren een kerstmaaltijd voorgeschoteld. De kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Stichting SamenDoen organiseert samen met ASVZ en een aantal vrijwilligers het diner.


Open dag op locaties ROV Rivor

geldermalsen • Iedereen die meer wil weten over een mbo-opleiding, cursus of avondopleiding is welkom op de open dag van ROC Rivor op donderdag 23 november. Docenten en studenten geven bezoekers meer informatie en antwoord op vragen over de opleidingen. In totaal presenteert ROC Rivor deze dag ruim honderd opleidingsmogelijkheden. Een team van loopbaancoaches is aanwezig om bezoekers op weg te helpen met het maken van een juiste studiekeuze. Vier locaties van ROC Rivor in Tiel en Geldermalsen zijn van 18:00 tot 21:00 uur voor iedereen geopend.

q www.rocrivor.nl/opendag