• Afternet pakt flink uit tijdens Black Friday.
• Afternet pakt flink uit tijdens Black Friday. Foto: Nico van Ganzewinkel

Afternet haakt in op Black Friday

leerdam • Afternet in Leerdam doet vrijdag 24 november voor het eerst mee aan de Black Friday-hype. Dat betekent: volop knalacties op tal van producten dat gehele weekend én maandag 27 november.

Black Friday is een uit Amerika overgewaaid fenomeen waaraan steeds meer Nederlandse bedrijven meedoen. In de Verenigde Staten is het donderdag 24 november Thanksgiving en de vrijdag erna – ook een vrije dag voor bijna alle Amerikanen – is traditioneel de aftrap van de kerstperiode. Winkels pakken dan uit met absurde kortingen. In Nederland is de Black Friday steeds meer in opkomst, vooral webshops pakken uit. Het tijdschrift Emerce berekende dat er vorig jaar tijdens de zwarte vrijdag in Nederland 283 procent meer websiteverkeer plaatsvond in vergelijking met een normale vrijdag. Voor dit jaar is de verwachting dat dit weer fors oploopt. Afternet is één van de eerste Leerdamse bedrijven die ook een hele rij acties lanceert, vooral via sociale media. John Spruijt legt uit: "Ik vond dat wij de aftrap maar eens moesten geven. Hopelijk doen volgend jaar meer ondernemers in de stad mee, zodat het breed gedragen gaat worden."


Acties

Natuurlijk is dan de vraag: met welke acties gaat Afternet komen? Spruijt: "We zijn al sinds oktober aan het kijken welke producten populair kunnen zijn voor de decembermaand. Elektronica is de feestmaanden altijd wel een hot item, televisies en geluidsartikelen doen het sowieso in het donkere maanden erg goed. Maar we gaan ook wel wat artikelen in het witgoedassortimenten flink in de korting gooien."

De actieartikelen zijn natuurlijk in de winkel te vinden, maar lopen ook vooral online. Zo knalt Spruijt van vrijdag 24 tot en met maandag 27 november er elke dag zes nieuwe acties uit, via de Facebook-pagina van de winkel. Enthousiast: "Dit zijn dan echt flinke acties, die dan ook slechts twee uur geldig zijn. En op is op. Als we na een uur door de producten heen zijn, is het jammer."

Hij hoopt dat meer Leerdamse ondernemers volgend jaar meedoen aan Black Friday. "Het is niet alleen iets voor elektronicawinkels bijvoorbeeld. Het kan voor elke winkel. We zouden dan bijvoorbeeld een website kunnen maken: blackfridayleerdam.nl met daarop alle acties van Leerdamse ondernemers. Je hebt heel veel mogelijkheden." Voor nu staat Spruijt in ieder geval al te popelen om te beginnen aan de Black Friday-manie. "Het wordt lekker doorwerken dat weekend, maar dit soort dingen zijn gewoon ontzettend leuk om te doen."

Kijk voor meer informatie op de advertentiepagina van Afternet Leerdam in deze krant.


q facebook.com/AfternetLeerdam