Zwaarbevochten 4-4 voor BC Leerdam

leerdam • Het eerste team van Badminton Club Leerdam speelde zondag uit tegen hekkensluiter Stuban. De gasten behaalden in Nijmegen een zwaarbevochten gelijkspel: 4-4.

De Leerdammers hebben het dit seizoen lastig bij uitwedstrijden, zondag was dat niet anders. De heren Jeffrey en Jan Peter speelde sterk in hun dubbel en wisten vrij eenvoudig het eerste punt voor Leerdam binnen te halen. De dames Ans en Meltem hadden het daarentegen een stuk lastiger. Beide dames kwamen niet goed in hun spel, waardoor het 1-1 werd. Eerste heer Jeffrey had een tegenstander die heel veel 'ballen' teruggaf. Jeffrey moest daarom alle zeilen bij zetten, maar won uiteindelijk in de derde set.

Eerste dame Meltem kwam net als in het dubbel niet goed in haar spel. Door hard te knokken, wist ze er bijna een derde set uit te slepen. Toch verloor ze nipt in twee sets. Jan Peter verscheen als tweede heer op de baan. Hij speelde niet lekker en kreeg de trage shuttle niet goed weg. Hierdoor was het derde punt voor Stuban een feit. Ans merkte in haar single dat ze haar scherpte en snelheid nog mist. Gelukkig maakte haar tegenstandster veel onnodige fouten en kwam de Leerdamse steeds beter in haar spel: 3-3. Met deze stand gingen de mixen van start. De eerste mix met Ans en Jan Peter werd tegelijk gespeeld met de tweede mix met Meltem en Jeffrey. Jan Peter kon opnieuw niet omgaan met de trage shuttle, waardoor deze mix verloren ging. Ook de tweede mix verliep niet soepel, maar de Leerdammers deden precies genoeg om het vierde punt mee naar huis te nemen. Hierdoor staat de tweede mix van Jeffrey en Meltem halverwege het seizoen nog altijd op honderd procent. Door het gelijke spel staat BC Leerdam nu vierde. Komend weekend spelen de Leerdammers thuis tegen Netwerk.