Waterpoloërs De Linge/PCG verliezen in 'derby'

regio • De waterpoloërs van de Linge/PCG hebben zaterdag in Alblasserdam geen positief resultaat kunnen boeken tegen het lager geklasseerde Wiekslag. Na vier spannende perioden sloeg de Wiekslag in de slotfase zijn slag (13 -11).

Het begin van de thuisploeg was flitsend. Al met de eerste aanvallen wist de Wiekslag door de verdediging van de Linge/PCG heen te breken (2-0). Hiermee was de Gorcums-Leerdamse combinatie wakker geschud. Via Victor Visser en Rimmer Genee maakte het regioteam al snel de aansluitingstreffer en gelijkmaker. Lang ging de Wiekslag met een kleine voorsprong aan de leiding. Maar door een sterke derde periode kwam de Linge/PCG voor het eerst op voorsprong. Onder andere via twee sterke overtalsituaties leek de wedstrijd toch nog te kantelen (7-9). De Wiekslag bleef echter in het spoor van de gasten: de laatste periode begon met een 10-10 tussenstand. De Linge/PCG ging in de laatste periode teveel mee in het fysieke spel van de Wiekslag. Hierdoor lukte het niet om kansen te creëren. De Wiekslag had meer kracht over en slaagde erin de wedstrijd te beslissen: 13-11.

Volgende week speelt De Linge/PCG om 13:15 uur in het Gorinchemse Caribabad tegen titelkandidaat BZ&PC Bodegraven. Doelpuntenmakers: Victor Visser 6, Martin Middelkoop 2, Rimmer Genee, Timon den Breejen en Nicky Advokaat allen 1 treffer.