• WHV (hier op archieffoto) ging onderuit tegen City Bril.
• WHV (hier op archieffoto) ging onderuit tegen City Bril. Foto: Aangeleverd

Heren WHV op ervaring afgetroefd

asperen • De Asperense volleyballers kregen afgelopen zaterdag City Bril Krimpen op bezoek. Met 1-3 wist WHV slechts één punt aan deze wedstrijd over te houden.

Het duel beloofde vooraf een interessante ontmoeting te worden. WHV stond op een gedeelde tweede plek op de ranglijst met evenveel punten als de bezoekers die daar echter één wedstrijd meer voor nodig hadden. Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat de Asperense mannen het moesten afleggen tegen de ervaring die de ploeg uit Krimpen in huis had.

WHV startte het duel met te weinig overtuiging. De servicedruk was laag en aanvallend speelde de ploeg te voorzichtig. De gasten uit Krimpen kwamen dan ook niet in de problemen en wisten de eerste set moeiteloos binnen te halen: 19-25.

Variatie en overtuiging

In de tweede set kroop WHV wat meer uit zijn schulp. Trainer coach John Kemp bracht de niet geheel fitte René Roth in de ploeg waardoor er meer lijn in het spel kwam. Aanvallend kwam er meer variatie en overtuiging, waardoor de druk op de tegenstander toenam. Omdat ook de service beter begon te lopen, wist WHV de set met 25-22 binnen te halen en daarmee de stand weer gelijk te trekken.

De aanhang van WHV hoopte dat de Asperense heren deze lijn zouden doortrekken, maar er volgde een uiterst matige derde set. Er leek ineens nog maar weinig te lukken bij de thuisploeg. Zelf had WHV weinig grip op de aanvallers van Krimpen. Elke bal die het net over kwam, ging of via de handen van de blokkering uit of werd slecht verwerkt in het achterveld. En in plaats van harder te gaan werken, stonden de spelers steeds vaker naar elkaar te kijken en was er verwarring over wie welke bal moest pakken. Omdat ook de servicepass aan Asperense zijde terugviel, werd het lastiger om zelf de side-out te spelen. Regelmatig stuitten de heren van WHV op de solide verdediging van de bezoekers die zich goed hadden ingesteld op het spel van de thuisploeg.

Na de derde set kansloos met 14-25 verloren te hebben, herstelde WHV zich in de vierde set aanvankelijk prima. Sterker nog: in de eerste helft van de set pakte men een voorsprong van drie tot vier punten en leek het op weg om een vijfde set af te dwingen. Toch zakte halverwege de set het niveau weer terug. De thuisploeg speelde rommelig en onzuiver en gaf het initiatief over aan de tegenstander die dat dankbaar aangreep: 22-25. Een leerzame wedstrijd voor de jonge Asperense ploeg. WHV laat zich nog wat te makkelijk uit balans brengen als de tegenstander de angel uit het spel weet te halen.

Komende woensdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan mag de ploeg op bezoek in Hendrik-Ido-Ambacht. En direct daarna op zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Volley-Zuid uit Rotterdam.