Kinderboerderij terug in begroting

leerdam • De kinderboerderij is weer terug in de Leerdamse begroting. Voor de kinderboerderij – in combinatie met een educatieve kindertuin – is voor komend jaar een eenmalige post van 50.000 euro opgenomen.

Vanaf 2019 staat hetzelfde bedrag als structurele uitgave genoteerd. Van dat geld kan onder meer een beheerder worden aangesteld. Diverse fracties stelden vast dat om onduidelijke redenen de vaste jaarlijkse uitgave voor de kinderboerderij – die in het Molenpark moet komen te staan - uit de begroting was geschrapt. "Een merkwaardige gang van zaken", vond PvdA-leidster Christel van 't Pad die met CDA, CU, VHL Lokaal en Fractie Gros een amendement indiende om die misser te repareren.

Portefeuillehouder Cees Taal liet weten dat de post tijdens het VHL-beraad is gesneuveld. "Mogelijk is er toen geen goede uitleg aan gegeven. Het college steunt dit amendement." VVD en SGP stemden tegen. "De kinderboerderij moet worden gerealiseerd op basis van een particulier initiatief met een sluitende begroting. We zijn erop tegen dat de gemeente hier een structurele bijdrage aan levert", vond VVD-er Van der Leest. Overigens liet wethouder financiën Arie Keppel weten dat ook Vianen en Zederik nog akkoord moeten gaan met het plan. "Wij gaan er niet helemaal meer over."