Ongenoegen over afkeuringsmotie

leerdam • Het zat de fractie van VHL Lokaal Leerdam toch nog niet helemaal lekker, de motie van afkeuring die het college onlangs kreeg rond de uitvoering van het project Achter de Pijp. De raadsmeerderheid – met uitzondering van VHL Lokaal en Nico Gros – vond dat wethouder Teus Meijdam het raadsbesluit over dit onderwerp niet volledig uitvoerde. De raad wilde vooraf de kaders voor dit project vaststellen.

"Wij waren onaangenaam verrast door de opstelling van onze collega-raadsleden. Onze fractie werd buitengesloten in het vooroverleg en het college kreeg naar onze mening onterecht een motie van afkeuring", zei fractieleider Hans van den Berg van VHL Lokaal die vond dat B&W – met het oog op de burgerparticipatie – in deze kwestie gewoon het raadsprogramma uitvoerde.

Deze week bespreekt de raad intern hoe men aankijkt tegen burgerparticipatie. Van den Berg liet weten dat het onderwerp wat hem betreft daarna ook aan de orde moet komen tijdens een openbare raadsvergadering. "Het gaat er om dat onze burgers weten hoe wij met hun inbreng om willen gaan."