Team 2015 mikt op Fair Trade VHL

leerdam • Team 2015 Leerdam vroeg de Leerdamse raad donderdag steun bij het streven om van de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden een Fairtrade gemeente te maken. "Leerdam is nu een Fairtrade gemeente en dat willen we graag blijven", liet Guus Smid weten. In de toekomst worden daar – door de omvang van de nieuwe gemeente – wél hogere eisen aan gesteld. "We hopen dat we Vianen en Zederik mee krijgen. Utrecht is een Fairtrade provincie. Ook zij hebben er belang bij dat de nieuwe gemeente Fairtrade wordt." Om dat te bereiken, mikt Team 2105 op de vorming van een nieuw Team 2018 - mét inwoners van Zederik en Vianen - die zich voor dat doel én het uitdragen van de 'Global Goals' in wil zetten. "Breng Team 2018 onder de aandacht bij uw collega-raadsleden", pleitte Smid.


'Verplaats museum naar centrum'

leerdam • VVD-er André van der Leest kwam tijdens de behandeling van de begroting met een opmerkelijk verzoek: "Verplaats het Glasmuseum naar het centrum van Leerdam." De VVD pleit voor verhuizing naar een aansprekende plaats die goed toegankelijk is voor het publiek en die bijdraagt aan het marketingplan. Soortgelijke suggesties werden in het verleden ook al eens gedaan, maar vooralsnog bleef het museum gevestigd aan de Lingedijk, als onderdeel van de Glasroute vanaf de Glasblazerij. Wethouder Cees Taal kon de liberale suggestie wel waarderen. "Een goed idee om het museum op een meer prominente plaats te vestigen. Dat houden we in ons achterhoofd."


Binnensporten

leerdam • Laco heeft al veel werk verzet om de gymzalen in West en Noord en het zwembad en de sporthal van centrum Berenschot op te knappen. Dat vertelde wethouder Bart Bruggeman na vragen van CDA-er Martine Visser. Die wilde weten welke acties Laco heeft ondernomen rond deze accommodaties. De kwestie kwam vorig jaar aan de orde tijdens de discussie over de nieuwe sportparken in Leerdam. De eventuele komst van een nieuwe gymzaal in West is onderdeel van de 'plannenmakerij' rond Leerdam Sport, onthulde de wethouder.