• Amigo uit Leiden is ook aanwezig.
• Amigo uit Leiden is ook aanwezig. Foto: PR taptoe

Taptoe voor KiKa in Gorinchem

beesd/gorinchem • Jaap van Ingen uit Beesd organiseert na acht jaar weer een taptoe in de evenementenhal in Gorinchem, namelijk op zaterdagavond 3 februari volgend jaar. De opbrengst is volledig voor stichting KiKa.

Van Ingen heeft als initiatiefnemer en organisator weer verschillende showkorpsen en acts weten te regelen voor het evenement. Drumfanfares, militaire korpsen, een jeugdkorps, een brassband, guards en acrobatiek vormen de ingrediënten voor een sterk gevarieerd programma van de taptoe. Deelnemers: drum- en showband Adest Musica uit Sassenheim, Rijnmondband en Jeugd Rijnmondband uit Schiedam, show- en marchingband Amigo uit Leiden, The Band Of Liberation & Pipes uit Leiden, drumfanfare Laurentius uit Voorschoten, showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht, Jubal Winterguard uit Dordrecht, The Jolly Jumpers uit Kampen, showbrassband Thalita uit Vlaardingen en het traditioneel jachthoornkorps Garde Jagers. Voor aanvang van de taptoe en tijdens de pauze verzorgt stageband Mystique uit Arnhem de muziek. Aan het eind van de taptoe is er nog een finale met alle deelnemers.

Jaap van Ingen is de drijvende kracht achter het hele evenement. Hij benadert de korps, verzorgt de website, regelt de pr, maakt het draaiboek en is dit jaar ook speaker. Zijn vrouw neemt de rol van regisseuse op zich. Ook allerlei leden van muziekvereniging De Bazuin uit Leerdam zetten zich in voor het evenement. De gehele opbrengst van de taptoe gaat naar KiKa. Kaarten zijn inmiddels te koop via onderstaande website.


q www.taptoevoorkika.nl