Vol Moed voert klucht op

zijderveld • Toneelvereniging Vol Moed uit Zijderveld speelt zaterdag 18 november de klucht 'De gezusters Bloem door dik en dun' in De Krooshof in Zijderveld. De voorstelling begint om 20:00 uur, de zaal is open om 19:30 uur. De entree bedraagt vijf euro per persoon en 2,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. Er is nog een uitvoering in De Krooshof op zaterdag 25 november.


Sterrenkijken op GeoFort

herwijnen • Op GeoFort vindt vrijdag 24 november en vrijdag 22 december een sterrenkijkavond plaats. Deelnemers leren tijdens het avondvullende programma van alles over de sterrenhemel. Het forteiland heeft rondom vrij uitzicht en leent zich dus uitstekend voor een avondje sterrenkijken. Niet alleen mogen aanwezigen deze avond met de Dobsontelescoop de nachtelijke lucht bewonderen, ook leren ze om met hulp van een app op hun smartphone objecten aan de hemel te herkennen. Uiteraard wordt er ook toegelicht hoe de sterrenhemel vroeger als kompas werd gebruikt door zeelieden. De sterrenkijkavond kan alleen doorgaan bij voldoende belangstelling. Opgeven kan op de website van GeoFort. De avond begint steeds om 19:30 uur. Deelname kost 12,50 euro.

q www.geofort.nl


Lezing over vulkanen

haaften • Op uitnodiging van de Studiekring Haaften verzorgt beroepsfotograaf en schrijver Johan Elzenga een presentatie over vulkanen op woensdag 22 november. Hij toont verschillende foto's van vulkanen in verschillende landen. De avond vindt plaats in de Burcht van Haeften, aanvang is 20:00 uur. Toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen vijf euro entree.


Countryband bij West-End

leerdam • De countryband New Line Up geeft zaterdag 18 november een try-outconcert in het wijkcentrum van wijkvereniging West-End. De entree is helemaal gratis. De zaal is open vanaf 19:30 uur, aanvang is 20:00 uur.