• Nationaal Schoolontbijt in Neerijnen.
• Nationaal Schoolontbijt in Neerijnen. Foto: aangeleverd

Ontbijten met De Vries

waardenburg • De leerlingen van groep 6 van de Eben Haëzerschool uit Waardenburg aten met burgemeester Harry de Vries donderdagmorgen een ontbijtje. Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Hiermee gaven de leerlingen en gemeente Neerijnen het goede voorbeeld. Het Nationaal Schoolontbijt vindt op tientallen scholen plaats, doel is om het belang van goed ontbijten onder de aandacht te brengen.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester De Vries symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema 'Gezond ontbijten is geen kunst!'. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 6 namen de cheque met een bedrag van 150 euro in ontvangst. Harry de Vries kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: "Het was gezellig aan tafel. Ze snapten hoe belangrijk het is om 's morgens pas na een goed ontbijt op stap te gaan. Je moet dan immers je motor voor de hele dag opstarten en dat kost energie."