Lezing voor ouders met pubers

lingewaal • Het Sociaal Team Lingewaal organiseert op donderdag 23 november een interactieve lezing voor ouders uit Lingewaal met kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar. Hiervoor is Ingrid van Essen - moeder van vier pubers en schrijver van het boek 'Pubermania' - uitgenodigd. Zij reikt in deze interactieve lezing praktische handvatten aan met veel herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Van Essen gaat onder meer in op vragen als 'Hoe komt het dat mijn kind niet meer naar mij luistert?', 'Hoe maak ik lastige onderwerpen bespreekbaar?' en 'Hoe respecteer de drang naar autonomie?'. De bijeenkomst is van 19:30 tot 21:30 uur in de School met de Bijbel in Herwijnen. Deelname is gratis, aanmelden moet voor maandag 20 november bij Karin Burgers via 06-24812153 of kburgers@welzijnwestbetuwe.nl.


Verkoop mandarijnen

schoonrewoerd • In Schoonrewoerd gaan vrijwilligers van maandag 20 tot en met zaterdag 25 november langs de deuren voor de huis-aan-huisverkoop van mandarijnen. De opbrengst komt ten goede aan het Ouderencontact Schoonrewoerd. Oftewel: met het geld kunnen activiteiten georganiseerd worden voor de ouderen in het dorp.


Waardering voor de mantelzorgers

vianen • Mantelzorgers Sacha Premseler uit Vianen, Ilse Roodnat uit Tienhoven en Herma Kuiper uit Leerdam zijn door CDA Vijfheerenlanden verrast met een dinerbon van vijftig euro. De vrouwen kunnen deze bon uitgeven in respectievelijk Mamma Mia in Vianen, De Knijp in Leerdam en Het Kleine Brughuis in Meerkerk. De christendemocraten wil met deze geste haar waardering uitspreken voor de vele mantelzorgers in de Vijfheerenlanden.


Dringend chauffeurs nodig

haaften • Welzijn West Betuwe zoekt dringend nieuwe vrijwillige chauffeurs die de warme maaltijden van Tafeltje Dekje willen bezorgen bij ouderen en alleenstaanden in de regio Haaften. In korte tijd zijn een aantal chauffeurs gestopt met bezorgen, waardoor de planning onder druk komt te staan. Belangstellenden die zin en tijd hebben om maaltijden rond te rijden, kunnen zich melden bij de welzijnsorganisatie. Chauffeurs worden ongeveer vijf keer per jaar ingeroosterd en rijden dan van zaterdag tot en met vrijdag van circa 11:00 uur tot 12:45 uur. De warme maaltijden worden bereid door Wittenbergzorg. Hier worden maaltijden opgehaald en vervolgens bezorgd aan zo'n twaalf tot dertien deelnemers. In Haaften rijden altijd twee chauffeurs. Onderling maken de chauffeurs afspraken over de te bezorgen adressen. De vacature is te vinden op de vacaturebank van Welzijn West Betuwe. Meer informatie is ook verkrijgen bij Hetty van Oord via 0418-652371.

q www.welzijnwestbetuwe.nl/neerijnen


Vrijwilligers gezocht

vuren • Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht zoeken vrijwilligers voor het nalopen en beheren van het Vurensche Polderpad - een Klompenpad van vijftien kilometer lang in de omgeving van Fort Vuren. Meer informatie is te verkrijgen bij Rosina Verweij van SLG via 026-3537444, 06-30734468 of door te mailen naar: r.verweij@landschapsbeheergelderland.nl.