Bekerblamage voor LRC Leerdam

schelluinen • LRC is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Het twee klassen lager spelende Schelluinen was met 4-2 te sterk voor de eersteklasser. De thuisploeg stond halverwege al op een 3-0 voorsprong. "Allemaal foutjes bij ons", vond trainer Koen Janssen. "Maar aanvallend konden wij er ook niks tegenover zetten." Na rust zette LRC wel aan, maar kwam Schelluinen op 4-0. Sedan Ozan en Ansu Camara scoorden nog wel, maar Schelluinen bekert verder. "Ansu miste nog drie open kansen, dus je kunt de wedstrijd nog pakken ook", zag Janssen. "Maar dat was absoluut niet verdiend geweest, hoor. Schelluinen verdient de credits." Dat LRC niet meer in het bekertoernooi zit, maakte Janssen niet veel uit. "Maar ik baal wel dat de jongens die vandaag een keer de kans krijgen dit laten zien. Dan moet je het gras gewoon opvreten."


Albert van den Berg wint bij NDV

nieuwland • De Nieuwlandse dammers van NDV speelden afgelopen week weer om het clubkampioenschap. Door de externe competitie werden er maar weinig partijen gespeeld voor de bordenbezetting. Albert van den Berg omzeilde een lastige hindernis door Chr. de Jong te verslaan. Jan Alting leed wederom puntverlies door remise tegen Arie Haag en lijkt uitgeschakeld voor het kampioenschap. Ko Heikoop verraste Bert Kooij door hem via een finesse te trakteren op een nederlaag.

De uitslagen: Albert van den Berg - Chr. de Jong 2-0, Ton van Beuzekom - Cees J. de Jong 1-1, Bert Kooij - Ko Heikoop 0-2, Jan Alting - Arie Haag 1-1, Pelle Sterk - Wim 't Lam 2-0


GLTC tennist voor Harten Hoeve

geldermalsen • Het open tennis toernooi van GLTC uit Geldermalsen haalde afgelopen zomer een mooi bedrag van €350 op voor het aangepast paardrijden op de HartenHoeve in Deil. Afgelopen week overhandigde de toernooicommissie van GLTC de speciale 'deks', waarmee mensen met een meervoudige handicap beter op de rug van een paard kunnen zitten. De Geldermalsense tennisvereniging grijpt het open toernooi aan om een bijdrage te leveren aan een lokale of regionale organisatie met een goed doel. Als het even kan, zoekt de vereniging een organisatie met een sportief tintje. In 2017 heeft GLTC tijdens het toernooi geld bij elkaar getennist voor de Hartenhoeve. Op de HartenHoeve is iedereen welkom om de paardensport te beoefenen, dus ook mensen met een beperking. Voor hen zijn er aangepaste lessen waarbij vrijwilligers en extra hulpmiddelen het mogelijk maken dat ook mensen met een (meervoudige) handicap kunnen rijden. Van het inschrijfgeld voor het toernooi gaat een euro per deelnemer naar het goede doel. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst van de loterij ingelegd. Het toernooi, dat elk jaar in de laatste week van augustus wordt gespeeld, trok dit jaar veel deelnemers. Al met al heeft de toernooicommissie een mooi bedrag van € 350 kunnen overhandigen aan de Hartenhoeve. In overleg met de Hartenhoeve is besloten het geld te besteden aan drie speciale deks, die het mensen met een beperking gemakkelijker en comfortabeler maken om paard te rijden. De deks zijn op maat gemaakt. Namens de GLTC toernooicommissie zijn Evelien Veldhuizen, Jacqueline van der Spek en Hans Verhorst tijdens de trainingsavond naar de Hartenhoeve gegaan om de deks te overhandigen aan Hein van Harten.