• WNC-keeper Jesse Kok stopte twee penalty's.
• WNC-keeper Jesse Kok stopte twee penalty's. Foto: Jeroen de Bruin

WNC klopt Haaften pas na penalty's in bekerthriller

Haaften dicht bij bekerstunt

haaften • Derdeklasser Haaften was thuis tegen eersteklasser WNC dichtbij een bekerstunt. Driemaal werkte Haaften een achterstand weg; de derde keer nog diep in blessuretijd. Na het 3-3 gelijkspel besliste WNC via de laatste strafschop van de penaltyreeks het cupduel. Ondanks de nipte bekeruitschakeling voelde Haaften-trainer Adrie van Steijn zich bepaald geen verliezer: "Haaften is de morele winnaar. Ik ben beretrots op de ploeg. We hebben een enorme mentaliteit getoond. Met grote wilskracht kwamen we steeds weer goed terug. Na rust zat er zelfs meer in. Aanvallend waren wij toen gevaarlijker. Jammer dat het bij die strafschoppen zo afloopt." WNC-trainer Cor Prein kon over de prestatie van zijn ploeg minder tevreden zijn: "Voor rust hadden we een ruimere voorsprong moeten nemen. Kansen waren er genoeg, maar ons tempo had hoger gemoeten. Na rust startte Haaften beter en met hun snelle aanvallers geloofden zij er weer volop in. Dat het tenslotte op penalty's uitdraaide, ligt echt aan onszelf." WNC begon goed en nam na twaalf minuten de leiding. Aimen Seqqal scoorde met een laag schot: 0-1. Halfweg de eerste helft ging Thijmen Gerringa langs keeper Jesse Kok en scoorde de 1-1. Twee minuten later kreeg WNC een penalty die door Vincent Verheul in twee instanties werd benut: 1-2. Na de thee begon WNC zwak. Haaften was offensief dreigender. Uit een voorzet van Michel den Braber maakte Thijmen Gerringa zijn tweede doelpunt: 2-2. Daarbij leek het te blijven, maar bij het begin van de extra tijd werd het onverwachts nog 2-3 door een verre vrije trap van Jesse Wammes. Dit leek voor de thuisclub de genadeklap, maar nogmaals rechtte Haaften de rug. WNC-invaller Kevin van de Velde maakte hands en Johnnie Noorthoek benutte de penalty resoluut: 3-3. Dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. WNC'er Van de Velde en Sam Onink (Haaften) misten. Daarna faalde WNC niet meer. En dus werd de laatste strafschop Haaften fataal, want Jordy Perdon miste via Kok en de paal.