• Artist impression van het nieuwe entreegebouw.
• Artist impression van het nieuwe entreegebouw. Foto: PR Van der Ven bv

GeoFort krijgt nieuw entreegebouw

herwijnen • Aannemingsbedrijf G. van der Ven bv uit Brakel gaat het nieuwe entreegebouw van forteiland GeoFort in Herwijnen bouwen. Het fort blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open voor publiek.

Het gaat goed met GeoFort. Het museumbezoek groeit flink en daarom is er behoefte aan een nieuw entreegebouw. Middels een architectenwedstrijd kwam een ontwerp naar voren dat voldeed aan de wens om het nieuwe gebouw dezelfde uitstraling te geven als de bestaande bebouwing. Negen graden architectuur - een bureau uit Amersfoort - tekende dit ontwerp. Het nieuwe entreegebouw sluit aan op de voormalige kazernen en ligt in het centrum van het forteiland. Het is de spil in alle verkeersstromen.

Bezoekers

Van der Ven gaat het entreegebouw realiseren. Eén van de grootste uitdagingen is het te allen tijde in gebruik houden van het fort tijdens de werkzaamheden. Bouwtechnisch is de dakconstructie met begroeiing dé blikvanger van het gebouw. In het authentiek ogende gebouw komen de kassa's en is er ruimte voor horeca-activiteiten. Het entreegebouw is de startlocatie van de GeoExperience. De entreehal is daarmee een voorproefje van wat komen gaat, dankzij de verfijnde en 'spannende' vormgeving. Het moet de bezoeker verleiden de attracties te bezoeken. De werkzaamheden gaan begin december 2017 van start.

GeoFort opende in juni 2012 na een lange verbouwingsperiode haar deuren, maar vorig jaar werd de locatie al uitgeroepen tot het beste kindermuseum van de wereld. Het is een educatieve attractie in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, op speelse wijze maken bezoekers er kennis met alles op het gebied van cartografie en navigatie. GeoFort biedt kennis over oude en nieuwe geotechnieken in de GeoExperience. Ook is er een 3D Café en zijn er verschillende vergaderzalen. GeoFort zet zich daarmee ook als feest- en evenementenlocatie op de kaart.


q www.geofort.nl