• Boef Donny Capo uit 'Het Pepernoot Mysterie'.
• Boef Donny Capo uit 'Het Pepernoot Mysterie'. Foto: aangeleverd

Zijn er nu wel of geen pepernoten...?

leerdam • Sinterklaas zet zaterdag 18 november voet op Leerdamse bodem, de goedheiligman arriveert met zijn Pieten aan de Zuidwal rond 14:05 uur. Burgemeester Tjerk Bruinsma heet hen welkom.

Vlak voordat Sinterklaas en zijn gevolg arriveert in de Glasstad, wordt duidelijk of er nu wel of geen pepernoten zijn bij de intocht… Uit de afleveringen van 'Het Pepernoot Mysterie' – de sinterklaasserie van Lucio Messercola – blijkt namelijk dat boef Donny Capo alle pepernoten voor de Leerdamse intocht heeft omgewisseld voor spruiten. Zou dit al zijn opgelost…? Volg alle afleveringen van 'Het Pepernoot Mysterie' op onderstaande website. Er zijn inmiddels al twee afleveringen verschenen, Patty Pepernoot vlogt ondertussen ook af en toe.

Ook tijdens de intocht in Leerdam worden er opnames gemaakt voor het slot van de serie. Messercola, die eerder de dramaserie La Famiglia maakte voor AVROTROS - maakt de serie op verzoek van gemeente Leerdam en de Leerdamse ondernemersvereniging (LOV) met als doel de Glasstad te promoten.

Na aankomst aan de Zuidwal wandelt Sinterklaas en zijn gevolg in de richting van de Blokker en over de Markt waar er een paard en wagen op hen staat te wachten. Tussen 14:30 en 16:00 uur maakt de sint een rondrit door de stad. Om 16:00 uur arriveert hij bij de tent op het Dokter Reilinghplein, Patty Pepernoot is hier ook van de partij, zij zingt en danst voor de kinderen. Om 17:00 uur zijn de festiviteiten afgelopen.


q www.welkomsinterklaas.tv